Gadgetzone.nl - Home

Steve Jobs met ziekteverlof: aandelen Apple dalen

 17 januari 2011 17:19:40, door Robert Hagen,  


De aandelen van Apple zijn op de beurs van Frankfurt ongeveer 7 procent gedaald nadat maandag bekend werd dat topman Steve Jobs opnieuw met ziekteverlof is gegaan. Jobs kampte in 2009 ook al met gezondheidsproblemen en werd in 2004 al eens geopereerd aan zijn alvleesklier. Jobs' taken worden voorlopig waargenomen door Tim Cook. De belangrijkste strategische beslissingen worden echter nog door Jobs genomen.

Analisten achten het aanblijven van Steve Jobs als topman van Apple zeer belangrijk voor de toekomst van het bedrijf. In een brief aan zijn medewerkers schrijft Jobs dat hij hoopt zo snel mogelijk terug te kunnen keren.




[Nu.nl, Engadget]





zie ook Zie ook:
Zeer zeldzaam prototype Apple Macintosh wordt geveild
Al het nieuws van het Apple Event in 108 seconden (video)
Zeldzame Apple 1-computer onder de hamer
'Apple-producten gaan gemiddeld ruim vier jaar mee'
Apple steunt nieuw boek over Steve Jobs en bekritiseert biografie Walter Isaacson
Apple voert prijsverlaging Apple TV door en toont nieuwe Game of Thrones-trailer (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (27)
17.01.2011 21:16 • muisje88
de nieuwste apple all-in 1 pc's gaan niet zo lang mee omdat ze van minder kwaliteit zijn gemaakt.


17.01.2011 21:57 • Techmode
[quote]muisje88 schreef op 17.01.2011 21:16:
de nieuwste apple all-in 1 pc's gaan niet zo lang mee omdat ze van minder kwaliteit zijn gemaakt. [/quote]

En wat heeft dat hier mee te maken?

17.01.2011 22:43 • gngh
ja muisje88 wat heeft dat hier mee te maken? mega nerd

18.01.2011 12:01 • ehmd
[quote]gngh schreef op 17.01.2011 22:43:
ja muisje88 wat heeft dat hier mee te maken? mega nerd[/quote]

meer dan jouw domme reactie

18.01.2011 12:12 • gngh
ehmd wat heeft dat hier mee te maken? mega nerd

18.01.2011 14:55 • Arjan
Hhahahahhaa leuke dialogen hierzo!

18.01.2011 16:51 • Techmode
ach ja, vind je het gek. De mensen die deze dingen kopen zijn te dom voor woorden. Daarom denken ze dat het bedrijf alleen door steve jobs wordt gerund. Ook niet slim van apple om het niet misschien over een andere boeg gaat gooien en niet alleen door steve jobs te laten doen, die persconferenties. Want je loopt zo wel enorm veel risico.

18.01.2011 17:39 • gngh
hahaah leuk he Arjan was ff in een melige bui

18.01.2011 19:31 • Michael
Techmode is een vagina-face. Je beseft hopelijk wel dat je jezelf de grond in graaft. Beetje iemand dom gaan noemen omdat deze producten van apple koopt. Wat een idioot ben je dan. Je bent zelf dom door zo'n uitspraak te formuleren. Kom op zeg. As iemand een ipod prefereert boven een andere mp3 speler heeft dat niks met jobs te maken. Als iemand een aandeel dat hij bezit verkoopt vanwege ziekte van de directeur, die tevens het bedrijf heeft grootgebracht, heeft dat wel te maken met jobs. Hetis namelijk nogal logisch dat de aandelen dalen bij zo'n bericht aangezien er weinig bekend s over de opvolging van Steve. Natuurlijk weet iedereen dat Steve Jobs het bedrijf niet alleen rund maar hij is wel degelijk de ruggegraat voor het bedrijf en grote beleggers zien daarin kennelijk een potentiële bedreiging in voor hun centen. Ook dat is nogal logisch aangezien het in dit soort bedrijven vaak om miljoenen Overigens gaat dit uit naar alle domme reactie hierboven. niet zomaar iets zeggen. LEZEN !!! dan even op je laten inwerken en dan pas je uitgesproken mening geven

18.01.2011 21:27 • Techmode
[quote]Michael schreef op 18.01.2011 19:31:
Techmode is een vagina-face. Je beseft hopelijk wel dat je jezelf de grond in graaft. Beetje iemand dom gaan noemen omdat deze producten van apple koopt. Wat een idioot ben je dan. Je bent zelf dom door zo'n uitspraak te formuleren. Kom op zeg. As iemand een ipod prefereert boven een andere mp3 speler heeft dat niks met jobs te maken. Als iemand een aandeel dat hij bezit verkoopt vanwege ziekte van de directeur, die tevens het bedrijf heeft grootgebracht, heeft dat wel te maken met jobs. Hetis namelijk nogal logisch dat de aandelen dalen bij zo'n bericht aangezien er weinig bekend s over de opvolging van Steve. Natuurlijk weet iedereen dat Steve Jobs het bedrijf niet alleen rund maar hij is wel degelijk de ruggegraat voor het bedrijf en grote beleggers zien daarin kennelijk een potentiële bedreiging in voor hun centen. Ook dat is nogal logisch aangezien het in dit soort bedrijven vaak om miljoenen Overigens gaat dit uit naar alle domme reactie hierboven. niet zomaar iets zeggen. LEZEN !!! dan even op je laten inwerken en dan pas je uitgesproken mening geven [/quote]

ga toch weg apple fanboy, apple producten lopen een paar jaar achter op de concurrenten, das gewoon een feit als kijkt naar de specs van die dingen en wat voor prijs ze ervoor vragen is ongehoord.

Tevens worden er weinig over de CEO van andere bedrijven naar buiten gebracht of iemand ziek is, tevens hoor je daar niks van in de media, maar bij apple is het meteen groot nieuws en zakken de aandelen. Dat is gewoon dom van apple om het allemaal op één man te laten afschuiven, blijkbaar is lezen voor jouw een moeilijk vak. En een post beginnen met uitschelden is te veel voor jouw, je bent gewoon zielig. Je hoort niet eens op deze site te zitten. APPLE is gewoon een hype, die mensen als schapen achter iemand aan laten lopen. Ach dezelfde mensen luisteren ook naar justin bieber. Inclusief michael

18.01.2011 22:15 • muisje88
Techmode ik ben het met je eens apple houd zig nu alleen bezig met de iphone

18.01.2011 22:17 • ow yeah
iemand idee wanner de nieuwe iphone uitkomt ?

18.01.2011 23:00 • Michael
Ow yeah, het is tot nu toe zo dat de iphone meestal in juni ( of juli weet ik nou niet ckr)uitkomt, ik zou zeggen zoek ff bij de berichten naar ihpone en dan zie je bij elke versie 3g, 3gs, 4 dezelfde maand staan. ( dan weet je het zeker) het is vaak zo dat hij dan in augustus in nederland is

19.01.2011 16:30 • Vincent
Los van het feit dat ik hoop dat hij er snel bovenop komt, is het toch een verontrustend fenomeen.

Apple topman meld zich ziek... koers daalt. Apple is daarmee wel heel erg afhankelijk van het denkbeeld van 1 individu. Dit is voor je toekomst niet hoopgevend, want hoe win je de apple harten met een nieuwe Steve?

19.01.2011 16:47 • Whatsmyname
@ TechMode
[quote] ga toch weg apple fanboy, apple producten lopen een paar jaar achter op de concurrenten, das gewoon een feit als kijkt naar de specs van die dingen en wat voor prijs ze ervoor vragen is ongehoord. [/quote]

Waarom worden mensen die apple verdedigen altijd gelijk fanboy's genoemd.
Heb zelf een I7 windows pc en een macbook pro. Dus om mij nou een fanboy te noemen. Desondanks vind ik het onzin dat je zegt dat apple kwa specs. achterloopt op de concurrentie.
-Ten 1e zijn er gewoon macbook pro's en Imacs met een I7.
-Mac vernieuwd hun product eigenlijk maar echt 1 keer per jaar (1 keer in het jaar nieuwe versie van macbook etc...). Wat de concurrent dus niet doet, die komen onderhand elke maand uit met iets nieuws waardoor hun producten minder snel verouderd zullen lijken.
-En, als mac echt jaren achter zou lopen zoals jij zegt, hoezo kunnen ze dan nog zo makkelijk meekomen?

Mijn 2.4 Ghz macbook pro start sneller op dan m'n windows I7. Dus wie er dan voorloopt op de ander...?

Dat is net als 2 auto's vergelijken die even hard rijden, terwijl de ene meer PK heeft dan de ander. Welke is er dan beter? Degene die de snelheid haalt door de PK's? Of degene die de snelheid haalt door de techniek?

Dus iets vergelijken puur op specs. zegt niks, zolang ze even snel zijn of misschien (degene met lagere specs.) zelfs sneller.

19.01.2011 17:33 • Techmode
[quote]Whatsmyname schreef op 19.01.2011 16:47:
@ TechModeWaarom worden mensen die apple verdedigen altijd gelijk fanboy's genoemd.Heb zelf een I7 windows pc en een macbook pro. Dus om mij nou een fanboy te noemen. Desondanks vind ik het onzin dat je zegt dat apple kwa specs. achterloopt op de concurrentie.-Ten 1e zijn er gewoon macbook pro's en Imacs met een I7.-Mac vernieuwd hun product eigenlijk maar echt 1 keer per jaar (1 keer in het jaar nieuwe versie van macbook etc...). Wat de concurrent dus niet doet, die komen onderhand elke maand uit met iets nieuws waardoor hun producten minder snel verouderd zullen lijken.-En, als mac echt jaren achter zou lopen zoals jij zegt, hoezo kunnen ze dan nog zo makkelijk meekomen?Mijn 2.4 Ghz macbook pro start sneller op dan m'n windows I7. Dus wie er dan voorloopt op de ander...?Dat is net als 2 auto's vergelijken die even hard rijden, terwijl de ene meer PK heeft dan de ander. Welke is er dan beter? Degene die de snelheid haalt door de PK's? Of degene die de snelheid haalt door de techniek?Dus iets vergelijken puur op specs. zegt niks, zolang ze even snel zijn of misschien (degene met lagere specs.) zelfs sneller.[/quote]

Ik noem hem een fanboy, omdat hij bij alle berichten degene die zich negatief uit tegenover apple, meteen begint te schelden. Tevens zijn apple fanboys heel erg aanvallend als er maar iets gezegd wordt over een apple product.

Bovendien mij uitschelden met vagina face is erger dan apple fanboy?

-Mac heeft wel computers met i7 erin, maar die prijzen liggen veel hoger, op het pijl van computers van een paar jaar geleden.
-Dat andere producten zich vernieuwen is vooruitgang waar ik voor ben.
-Het sneller opstarten komt door de OS, dus niks over de techniek.

En wil je echt zeggen dat apple producten beter zijn dan de concurrenten, voor dezelfde prijs? Noem er één?

20.01.2011 07:47 • Patrick
@Techmode

Nou, ik vind het erg vervelend om te zeggen aangezien ik ook een pesthekel heb aan het fanboy gedrag van de meeste Apple bezitters. Die lui proberen je vrijwel altijd te 'bekeren' tot een Apple product en schilderen je af als een enorme sukkel als je kiest voor iets anders.

Maar ondertussen heeft Apple wel zo'n beetje de meest interessante aanbieding als het aankomt op een 13,3 inch laptop met een beetje fatsoenlijke performance.
2 voorbeelden, Dell heeft alleen nog maar de Latitude (met een fatsoenlijke config zo tussen de 1500 en 2000 euro) en Sony heeft de Vaio Z die zo'n beetje begint rond de 2000 euro (en heeeel makkelijk op 3000 euro te krijgen is).

Dan krijg je bij Apple met een Macbook Pro voor 1149 euro best veel waar voor je geld. Dat is dan nog wel een 'oude' Core2Duo, maar die draait naar horen zeggen nog best aardig op MacOS.

20.01.2011 13:04 • Menno
Ik weet dat je eigenlijk geen trollen moet voeren maar ik doe het toch maar:

@Techmode: Vertel eens want ik ben heel benieuwd: waar kan ik een all-in-one i7 PC met een 27" 1440P scherm krijgen voor een veel lagere prijs dan de iMac versie? Graag ook met een aluminium behuizing en fluisterstille werking...

20.01.2011 15:50 • Techmode
[quote]Patrick schreef op 20.01.2011 07:47:
@TechmodeNou, ik vind het erg vervelend om te zeggen aangezien ik ook een pesthekel heb aan het fanboy gedrag van de meeste Apple bezitters. Die lui proberen je vrijwel altijd te 'bekeren' tot een Apple product en schilderen je af als een enorme sukkel als je kiest voor iets anders. Maar ondertussen heeft Apple wel zo'n beetje de meest interessante aanbieding als het aankomt op een 13,3 inch laptop met een beetje fatsoenlijke performance. 2 voorbeelden, Dell heeft alleen nog maar de Latitude (met een fatsoenlijke config zo tussen de 1500 en 2000 euro) en Sony heeft de Vaio Z die zo'n beetje begint rond de 2000 euro (en heeeel makkelijk op 3000 euro te krijgen is). Dan krijg je bij Apple met een Macbook Pro voor 1149 euro best veel waar voor je geld. Dat is dan nog wel een 'oude' Core2Duo, maar die draait naar horen zeggen nog best aardig op MacOS.[/quote]

ik heb het hier toch over dezelfde specs, op een mac zal het wel beter draaien, maar kwa specs heb je toch een mindere computer voor best veel geld.

@Menno, hmm, ja ik ben hier de trol. Nee, zeg ik dat dan ik heb het over stand alone pc van mac en niet over een all in one pc, want daar is inderdaad geen goedkoper te vinden.

20.01.2011 18:58 • Menno
Ja ok, maar de grap is dat die iMac de enige Apple desktop met een i7 processor is. Dus ik vraag me af hoe je hierbij komt:
"-Mac heeft wel computers met i7 erin, maar die prijzen liggen veel hoger, op het pijl van computers van een paar jaar geleden. "
Of je weet niet waar je het over hebt, of je zegt bewust iets wat gewoon niet klopt om reacties op te roepen.

Feit is dat de prijzen van de meeste Apple computers op ongeveer hetzelfde niveau liggen als andere A-merken zoals Sony. Je kan natuurlijk niet gaan vergelijken met B-merken als Acer, of met zelfbouw. Vergeet ook niet dat je een tweedehands Mac nog voor een heel behoorlijk bedrag kan verkopen, terwijl een PC na 3 jaar niks meer waard is.

20.01.2011 19:18 • Whatsmyname
@Techmode

Op papier als je alleen puur kijkt naar de specs. is een goedkope mac inderdaad minder met andere computers uit dezelfde prijsklassen. Maar wat ik al eerder zei over auto's en PK's. Als de ene auto meer PK's heeft dan de andere maar ze toch dezelfde topsnelheid halen kun je moeilijk zeggen dat de ene slechter is dan de ander. Daardoor kun je ook niet gelijk concluderen dat de auto met meer PK's beter is. Je gaat dan toch meerdere factoren vergelijken?

Terug komend op je andere punten:

[quote]-Mac heeft wel computers met i7 erin, maar die prijzen liggen veel hoger, op het pijl van computers van een paar jaar geleden.
-Dat andere producten zich vernieuwen is vooruitgang waar ik voor ben.
-Het sneller opstarten komt door de OS, dus niks over de techniek. [/quote]

-De prijzen voor dezelfde specs liggen inderdaad hoger. Maar hierbij kijk je ook alleen maar puur naar de specs. niet naar nog meer bijkomende dingen.
Neem bijvoorbeeld de macbook pro 13 inch van 1149 (nee geen i7). Vergelijk de bouw kwaliteit met menig andere laptops. Hij is uit een stuk aluminium gemaakt, wat denk ik al voor vrij hogen productie kosten zorgt. Ieder geval hogere kosten dan wat plastic platen in elkaar schroeven zoals bij de meeste laptops.
Een batterij duur van 10 uur, maar zeg maar 8/9 want de tijden kloppen meestal niet.
Een verlicht toetsenbord.
De dikte van de laptop is dunner dan veel anderen.
En het touchpad werkt stukken beter dan bij andere laptops. Andere laptops kunnen wel ongeveer dezelfde gestures maken (in- en uitzoomen, scrollen, etc..) maar het werkt allemaal niet zo gevoelig en soepel.
Deze misschien kleine dingen bij elkaar hogen toch de prijs op.

Ook moet Apple evenveel geld zien te vangen van minder producten.
Apple heeft eigenlijk maar 12 hoofdproducten:
Computer: Mac mini, Imac, Mac pro
Laptop: Macbook, Macbook pro, Macbook air
Mp3 spelers: shuffle, nano, classic, touch
Tablet: Ipad
Telefoons: Iphone
Vergelijk dit met andere merken bijvoorbeeld samsung. Die hebben al meer categorieën dan Apple hoofd producten heeft. Tv's, camera's, telefoons, dvd spelers, blue-ray spelers, wasmachines, koelkasten, stofzuigers etc...
Samsung vangt dus wel wat meer geld van meerdere dingen, waardoor ze hun producten ook 'wat' lager kunnen prijzen.

-Vernieuwen is inderdaad nodig. Zonder vernieuwing zouden we namelijk technisch stil staan ;).
Maar als Apple elke 3/4 maanden 1 van hun 12 producten zou upgraden met een net wat sneller chipje of zoiets is dat op de langere duur alleen maar nadelig voor hun.
Want mensen gaan niet elke 3/4 maanden een nieuwe laptop of wat dan ook kopen. Ook moeten ze op een gegeven moment dan kiezen tussen de prijs nog meer verhogen, of mindere kwaliteit leveren. Want dan zouden ze elke 3/4 maanden aanpassingen moeten doen aan bijvoorbeeld de bouw van de laptop, dat alles er netjes in past en dergelijke.

-Valt een OS niet onder techniek? Het OS werkt toch op een bepaalde 'techniek' samen met de hardware? Het ontwikkelen van OS-en is toch ook het verbeteren van 'de techniek'. Als het verbeteren van de OS geen voordeel zou bieden, en dus snellere en betere computers zou leveren gebruikte we nu allemaal nog Windows 95 ;).
Overigens heb ik gelezen/gehoord (weet dus niet of het echt waar is, niet getest namelijk) dat Windows sneller opstart op bijvoorbeeld een Macbook pro dan een normalen Windows laptop.

Maar dat je dus zegt dat Apple jaren achterloopt klopt gewoon niet. Je betaalt meestal veel meer voor dezelfde specs. als dan bij een ander merk.
Maar de prijs zegt niks over het vooruit lopen of achteruit lopen. Mijn vader kocht vroeger een ijsje voor 0,10 cent. Hoeveel betaal je er nu voor?
Het zijn de kleine dingen bij Apple waar je meer voor betaalt, zoals bouw kwaliteit, batterij duur, toetsenbord verlichting, klantenservice, maar ook gewoon design.

Vroeger was ik trouwens zelf 100% anti Apple, totdat ik een Macbook pro kocht voor mijn studie. Toen vond ik zelf ook dat Apple's veel te duur waren vergeleken met andere laptops. Uiteindelijk toch een Macbook pro 13 inch gekocht, en heb er nog geen spijt van. Niet gaan roepen dat ik een Apple fanboy ben die hun de hemel in zit te prijzen, want ik ben gewoon geen fanboy.

Na mijn mening is het gewoon net kijken waar je naar op zoek bent. Als je een computer zoekt om 'hardcore' te gamen zou ik geen Mac aanraden, daarom heb ik zelf ook gewoon een i7 Windows pc ;) (home made;)).
Dus mensen die het er voor over hebben extra te betalen voor design en bouw kwaliteit etc.. moeten dat maar doen dan. En als je met een wat minder mooie computer van mindere bouw kwaliteit ook tevreden bent omdat het wat minder kost moet je dat ook gewoon maar doen.
Ik heb in ieder geval geen spijt van de aankoop van mijn macbook, maar dat ik dan vind dat Apple beter is dan andere merken ga ik niet zeggen, want ik gebruik net zo lief windows als mac. Maar gebruik [b]persoonlijk[/b] liever een macbook dan een windows laptop voor bijvoorbeeld mijn schoolwerk. En game liever op m'n windows 7 I7 dan op een Imac.

20.01.2011 20:11 • Michael
@ techmode gooi jezelf van het dak af straks.

Ik kan niet lezen zegt ie. bekijk je reactie voorafgaand aan die van mij. mij reactie op de jouwe gaat over wat jij beweert joh ei. daarnaast is het wel erg dat elke keer als je een uitgesproken geeft in het voordeel van apple je een fanboy wordt genoemd. Maarja dat vat ik dan maar op als bekrompenheid van het overgrote deel van de samenleving. Verder heb ik het nooit gehad over de CEO over andere bedrijven. ik zei dat Jobs apple in grote lijnen bij elkaar houdt. dus logisch dat die aandelen zijn gezakt met 7%. leer zelf lezen.

[i]- knip - [onfatsoenlijke taal, tekst verwijderd door moderator][/i]

21.01.2011 00:50 • Techmode
[quote]Menno schreef op 20.01.2011 18:58:
Ja ok, maar de grap is dat die iMac de enige Apple desktop met een i7 processor is. Dus ik vraag me af hoe je hierbij komt:"-Mac heeft wel computers met i7 erin, maar die prijzen liggen veel hoger, op het pijl van computers van een paar jaar geleden. "Of je weet niet waar je het over hebt, of je zegt bewust iets wat gewoon niet klopt om reacties op te roepen.Feit is dat de prijzen van de meeste Apple computers op ongeveer hetzelfde niveau liggen als andere A-merken zoals Sony. Je kan natuurlijk niet gaan vergelijken met B-merken als Acer, of met zelfbouw. Vergeet ook niet dat je een tweedehands Mac nog voor een heel behoorlijk bedrag kan verkopen, terwijl een PC na 3 jaar niks meer waard is.[/quote]

oke, blijkbaar is het hier allemaal pro apple.

Maar oke, @Menno, was meer een antwoord op whatsmyname, bedoelde eigenlijk intel2duocore. Maar zat met I7 in mijn hoofd. Goed opgemerkt. Ja ze liggen in de range van bedragen, maar met mindere specs, zoals processor en grafische kaart. Feit het besturingstysteem van apple is veel beter dan die van windows, waardoor ze beter op elkaar ingewerkt zijn. Maar je wil niet zeggen dat je daarom ook games kan afspelen met dezelfde resolutie enzo.

@Whatsmyname, De kwaliteit van A merk laptops en apple zou denk ik niet zoveel verschillen. Ik weet dat je bij apple ook voor het gebruiksgemak betaald, maar daar koop ik een laptop niet voor. En tevens betaal je voor allerlei onnodige functies in mijn ogen.

Doordat apple minder producten verkoopt mogen ze daarom een hogere prijs vragen? Eh het is gewoon concurrentie, dus snap niet die reden?

Dacht dat je met techniek meer de hardware noemde, het klopt dat de software beter op de hardware is ingewerkt, omdat apple maar een paar systemen heeft. En ik vind windows op dat gebied echt niet verkeerd werken.

Ik zeg dat apple achterloopt omdat ze in mijn ogen betalen voor minder. Maar in jouw ogen op de juiste prijs komen. Maar ik maak me vooral kwaad om mensen die een mac kopen alleen om het cool lijken en meestal niet verder mee kijken.

Tevens vind ik je geen fanboy dat he bik ook helemaal niet gezegd.

@michael Oke, hoe moet ik hier op reageren, wnat blijkbaar snap je het niet helemaal. Jij begint zomaar te schelden, dat geeft al aan dat je een fanboy bent. Ten tweede snap je het feit niet van CEO wat volgens mij steve jobs is van eht bedrijf. Hij heeft het bedrijf opgericht zoals veel andere mensen in bedrijven, maar die zorgen niet dat het bedrijf aandelen beinvloed worden door de ziekte vn de CEO.

Tevens bepalen veel meer mensen het succes van apple en niet alleen Jobs, blijkbaar wil je een standbeeld voor hem.

@iedereen, ik heb vooral tegen de andere producten van apple en niet zozeer tegen de mac's.

[i]- knip - [onfatsoenlijke taal, tekst verwijderd door moderator][/i]

21.01.2011 11:40 • Vincent
Wat een discussie inmiddels

Wat me altijd opvalt, is dat mensen met een macbook (maakt niet uit welke) met name pronken over de goede prestaties op het gebied van snelheid (kan ik niet ontkennen, dit is ook zo).
Dit is alleen mogelijk, doordat je als macbook gebruiker beperkt wordt/bent in het update, tweaken en of uitbreiden van je PC.

Windows (7 vooral) is een prima product met erg goede prestaties. Het zijn juist de gebruikers die de PC traag maken. En laat de meerderheid nu net windows hebben.

Samenvattend: Een macbook is en blijft alleen zo snel in zijn prestaties, doordat je als gebruiker beperkt wordt om dingen te wijzigen (tweaken). Niets meer, niets minder....

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 21.01.2011 11:41[/i]

21.01.2011 12:03 • Whatsmyname
[quote] @Whatsmyname, De kwaliteit van A merk laptops en apple zou denk ik niet zoveel verschillen. Ik weet dat je bij apple ook voor het gebruiksgemak betaald, maar daar koop ik een laptop niet voor. En tevens betaal je voor allerlei onnodige functies in mijn ogen.

Doordat apple minder producten verkoopt mogen ze daarom een hogere prijs vragen? Eh het is gewoon concurrentie, dus snap niet die reden?

Dacht dat je met techniek meer de hardware noemde, het klopt dat de software beter op de hardware is ingewerkt, omdat apple maar een paar systemen heeft. En ik vind windows op dat gebied echt niet verkeerd werken.

Ik zeg dat apple achterloopt omdat ze in mijn ogen betalen voor minder. Maar in jouw ogen op de juiste prijs komen. Maar ik maak me vooral kwaad om mensen die een mac kopen alleen om het cool lijken en meestal niet verder mee kijken. [/quote]

Sony vaio even als voorbeeld, wat ik toch wel tot het A merk reken omdat die vaak ook flink wat duurder zijn dan bijvoorbeeld acer.
Sony vaio verschilt toch nog aardig veel in bouw kwaliteit vergeleken met Apple. Vaio's zijn aan de buitenkant wel van een soort aluminium achtig iets gemaakt, maar dat is allemaal op een plastic onderlaag geplakt (weet ik toevallig omdat m'n broer 2 sony's heeft + omdat ik in de tijd dat ik dus een laptop zocht hier en daar wel wat heb gelezen)
Dat de bouw kwaliteit van sony vaio's dan slecht is, of veel minder dan apple's hoor je mij niet zeggen. Maar dat verschil in de manier waarop ze in elkaar zitten, maakt ook wel weer het verschil in prijs.

Maar dat jij dan vindt dat je voor onnodige functies betaalt, dat is puur persoonlijk. Een B merk kan net zo lang meegaan als een A merk, mits je er normaal mee omgaat. Dat het puur persoonlijk ligt heb ik trouwens ook gezegt:

[quote]Na mijn mening is het gewoon net kijken waar je naar op zoek bent. Als je een computer zoekt om 'hardcore' te gamen zou ik geen Mac aanraden, daarom heb ik zelf ook gewoon een i7 Windows pc ;) (home made;)).
Dus mensen die het er voor over hebben extra te betalen voor design en bouw kwaliteit etc.. moeten dat maar doen dan. En als je met een wat minder mooie computer van mindere bouw kwaliteit ook tevreden bent omdat het wat minder kost moet je dat ook gewoon maar doen.
Ik heb in ieder geval geen spijt van de aankoop van mijn macbook, maar dat ik dan vind dat Apple beter is dan andere merken ga ik niet zeggen, want ik gebruik net zo lief windows als mac. Maar gebruik persoonlijk liever een macbook dan een windows laptop voor bijvoorbeeld mijn schoolwerk. En game liever op m'n windows 7 I7 dan op een Imac.[/quote]

Wat iemand vindt dat hij nodig heeft op een laptop of computer, dat verschilt gewoon per persoon. De ene is bereid te betalen voor extra, en de ander niet. Jij het bijvoorbeeld niet waard om extra te betalen voor de toetsenbord verlichting of soepele touchpad, dan is dat jouw persoonlijke voorkeur. Maar je kan me niet vertellen dat als je het voor dezelfde prijs zou kunnen krijgen als bijvoorbeeld een B merk je het er wel bij zou nemen. Enja de mensen die het kopen om ''cool'' te zijn, zijn gewoon kneusjes ;).

[quote]Doordat apple minder producten verkoopt mogen ze daarom een hogere prijs vragen? Eh het is gewoon concurrentie, dus snap niet die reden?[/quote]

Tuurlijk concurreren ze met de anderen merken. Maar je gaat me niet vertellen dat je de logica niet ziet:
Het maken van bijvoorbeeld een Samsung laptop, gemaakt van plastic achtig iets, kost (ik zegmaar wat) 20 dollar.
Het maken van een macbook van aluminium kost (zeg weer maar wat) 60 dollar.
En om dezelfde winst te kunnen maken als Samsung, zal Apple die macbook toch voor meer moeten verkopen?

Tuurlijk zou Apple het voor dezelfde prijs kunnen gaan verkopen als de concurrent, maar uiteindelijk zal de kwaliteit er echt wel onder gaan lijden omdat het anders niet te bekostigen is.

En dat Apple minder producten heeft, heeft wel degelijk effect op de prijs. Wanneer er bij Samsung een tv'tje niet goed verkoopt, hebben ze nog wel 5 andere soorten tv's en alle andere producten.
Wanneer bij Apple de macbook een flop zou zijn, zijn ze gelijk 1/12 van de gerekende inkomst kwijt(ff simpel gezegd)?
Ook bied het verkopen van producten met een hogere prijs meer zekerheid.
Het verschil tussen 5 macbooks moeten verkopen,
of 20 macbooks maakt toch wel een verschil. De kans er 5 kwijt te raken is groter dan 20 toch?
En om er dan eerst 20 moeten te verkopen om op hetzelfde bedrag als van 5 uit te moeten komen bied dus minder zekerheid. Want met zo weinig producten ben je toch flink afhankelijk van die paar producten die je hebt, ze kunnen niet even het geld van een ander product erbij toveren.

21.01.2011 15:59 • Techmode
@Whatsmyname, Met de eerst twee punten heb je gelijk of kan ik me erin kan vinden.

Maar het laatste punt, snap ik je punt wel. Maar Mac begint pas de laatste jaren pas goed goed te verkopen, maar de prijzen liggen in mijn mening nog op het niveau dat de afzetmarkt veel lager was.

Maar als de mac flopt komt dat door het verkeerde bedrijfskeuze dan, dan zullen ze het over meer producten moeten verdelen.

Maar een hogere prijs vragen kan maar dan moet je de consument wel wat meer bieden, want voor dezelfde kwaliteit en service kun je dat niet verkopen.

Wat ik dus wilde zeggen dat ik de andere apparaten van apple pas haat en niet echt de mac producten van apple. Want als je kijkt naar ipod, ipad of iphone, Hiervan zijn de concurrenten verder of bieden meer voor dezelfde prijs of lagere prijs.

Vooral de ipod's zijn veel te duur voor wat ze bieden. In vegelijking met de sony, iriver, iaudio (cowon). Als reden wordt de gebruiksgemak genoemd, maar die is voor veel mp3 speler echt niet minder dan de ipod.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 21.01.2011 16:04[/i]

22.01.2011 14:46 • Whatsmyname
[quote]Maar een hogere prijs vragen kan maar dan moet je de consument wel wat meer bieden, want voor dezelfde kwaliteit en service kun je dat niet verkopen.[/quote]

Uit ervaring met mijn macbook pro bieden ze wel degelijk meer kwaliteit en service dan de meeste merken. Zowiso wat ik al eerder zei, de bouw kwaliteit van een pro ligt wel wat hoger dan dat van een vaio. En over de service: laatst had ik problemen met het maken van een Itunes acount. Toen heb ik even gemailt. Dezelfde dag kreeg ik nog een mail terug met de oplossing. En het wordt dan niet behandeld door 1 of andere automatische computer (tenminste het lijkt er niet op) maar wordt echt gewoon persoonlijk aangepakt. Dat zie je niet bij veel bedrijven.

Over de anderen apparaten dan de macbook pro kan ik niet veel zeggen. Maar om nou te zeggen dat de concurrenten veder zijn?
Na het uitkomen van de Ipad sloegen tablets aan. Na het uitkomen van de I touch sloegen touch screen mp3 spelers aan. Dus veder zijn de concurrenten niet echt, ze volgen eerder omdat ze volgensmij bang zijn marktaandeel te verliezen als ze niet reageren met eenzelfde product.

[quote]Vooral de ipod's zijn veel te duur voor wat ze bieden. In vegelijking met de sony, iriver, iaudio (cowon). Als reden wordt de gebruiksgemak genoemd, maar die is voor veel mp3 speler echt niet minder dan de ipod. [/quote]

Met die 3 merken bedoel je denk ik vooral dat het geluid stukken beter is. Ookal bedoel je dat niet ik vindt dat iedergeval wel. Daarom heb ik ook geen Ipod of touch. Het zijn mooie goedwerkende apparaten, maar wat mp3 spelers betreft wil ik het beste van het beste geluid en dat bied Apple niet. Ze zitten daar meer in de midden weg, met een goed werkend apparaat met veel mogelijkheden, maar niet het beste geluid.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy