Gadgetzone.nl - Home

Review Teufel Concept B 200 USB pc-luidsprekers

 31 januari 2010 18:01:26, door Robert Hagen,  


Het Duitse Teufel introduceerde een tijdje geleden een set pc-luidsprekers, de Concept B 200 USB. Gadgetzone kreeg onlangs de kans om deze uit te proberen. Wellicht heb je nog nooit van Teufel gehoord, maar daar gaat zeker verandering in komen. In Duitsland heeft het bedrijf al naam gemaakt als fabrikant van hoogwaardige audio-apparatuur en dat moet nu ook in Nederland gaan gebeuren.

Teufel (in het Nederlands: duivel) is al sinds 1979 actief op de Duitse markt en is daar zeer succesvol. Inmiddels timmert het bedrijf ook internationaal aan de weg, onder meer met de Concept B 200 USB, een 2.0 pc-luidsprekersysteem bestaande uit twee luidsprekers en een losse controle-unit.

Uitpakken
Bij het uitpakken van de Concept B 200 USB merk je meteen hoe zwaar de speakers en de controle-unit zijn. Het voelt direct aan als kwaliteit. De controle-unit lijkt ook niet zomaar een kastje met wat knopjes, je krijgt meteen het idee dat je te maken hebt met high-end audioapparatuur. De luidsprekers zijn vrij groot: 31 cm hoog en 22 cm diep.

In de doos is verder weinig te vinden: naast de luidsprekers en het kastje alleen maar twee dikke luidsprekerkabels (met 6,3mm plug), een stroomkabel en een Engels- en Duitstalige handleiding. In de handleiding is ook een formulier te vinden dat je kunt invullen als je niet tevreden bent. Teufel is zo overtuigd van de kwaliteit van zijn product, dat het bedrijf je de mogelijkheid geeft om het setje binnen twee weken terug te sturen en je geld terug te vragen. Daarnaast krijg je maar liefst 12 jaar garantie op de luidsprekers en 2 jaar garantie op de versterkers en elektronica.





Kenmerken
De Concept B 200 USB heeft een totaal vermogen van maar liefst 120W en een frequentiebereik van 80-20.000Hz. Op de controle-unit zijn diverse aansluitingen te vinden. Aan de achterkant bevinden zich een 3,5mm line-in, een standaard stereo-aux ingang en de 6,3mm aansluitingen voor de speakers.

Ook is de achterkant voorzien van een USB-aansluiting om de Concept B 200 op je computer aan te sluiten en nog twee USB-poorten. Die laatste twee USB-poorten, evenals een derde USB-poort aan de voorkant, hebben weinig te maken met geluid. In de Concept B 200 is namelijk ook een USB-hub ingebouwd, puur en alleen bedoeld voor het aansluiten van bijvoorbeeld een pc-toetsenbord, een printer of een USB-stick. Het is niet mogelijk om bijvoorbeeld zonder tussenkomst van een pc mp3's vanaf een USB-stick af te spelen.





In de controle-unit is een geluidskaart geïntegreerd, die al het werk van de geluidskaart in je computer overneemt. Deze gaat functioneren zodra je het apparaat via USB op je pc aansluit.

Aan de glanzend zwarte voorkant van de controle-unit zijn verder een aan/uitknop, een 3,5mm koptelefoonaansluiting en een microfoonaansluiting te vinden, evenals een schakelaar waarmee je kunt switchen tussen de aux-ingang, USB-functie en 3,5mm line-in. Daarnaast zijn er drie draaiknoppen voor volume, bas en treble.





Geluidskaart
Het aansluiten van de luidsprekers is natuurlijk simpel. Het enige noemenswaardige is dat je de controle-unit met zijn geïntegreerde geluidskaart via USB ook kunt aansluiten op de computer. De computer herkent het systeem dan automatisch als 'C-Media USB headphone'. Je hoeft zelf dus niets te installeren. Als de set via USB is aangesloten, neemt de Concept B 200 automatisch de functie van je pc-geluidskaart over. Het voordeel daarvan mag duidelijk zijn. Het geluid wordt, ver van je pc vandaan, volledig storingsvrij verwerkt en ook nog door een kwalitatief betere geluidskaart dan die in de meeste pc's te vinden is.





Geluidskwaliteit
Het belangrijkste van de test is natuurlijk de geluidskwaliteit. Hierboven zeiden we al dat het systeem werkt met een eigen geluidskaart, maar ook bijzonder is dat in het kastje maar liefst vier klasse-D 30W versterkers verborgen zijn, die individueel bij de twee luidsprekers voor de hoge frequenties en de midden en lage frequenties zorgen.

Dit alles resulteert - zonder te overdrijven - in een fenomenale geluidskwaliteit. De lage tonen zijn, ondanks het ontbreken van een subwoofer, diep genoeg en de hogere tonen zijn prachtig helder. Je hoort opeens details in je muziek die je nog nooit eerder hoorde. Je zou kunnen zeggen dat het geluid zelfs de perfectie nadert. Ook als je het volume wat opvoert, blijft de geluidskwaliteit geweldig en hoor je geen enkele vervorming. Het systeem is behoorlijk krachtig en zou met gemak een enorme ruimte met geluid kunnen vullen.

Het geluid is zo goed, dat het ook heel belangrijk is wat voor geluidsbron je gebruikt. Geluidskaarten (als je de USB-verbinding niet gebruikt) en mp3-spelers met een matige geluidskwaliteit vallen meteen door de mand. In de handleiding wordt bij 'troubleshooting' ook gewezen op de kwaliteit van je mp3's: "What often happens is that due to the excellent sound reproduction capability of the tweeters, noise that is inherent to the souce is revealed."

Conclusie
Muziek luisteren via de Teufel Concept B 200 USB is een waar genot. Zelfs de gemiddelde audiofiel zal niets te klagen hebben. Teufel levert simpelweg een kwaliteitsproduct waar concurrenten met gevestigde namen niet aan kunnen tippen. Het systeem is weliswaar niet goedkoop (199 euro), maar is elke cent van die prijs waard.





zie ook Zie ook:
Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2
Ultimate Ears voegt Spotify-integratie toe aan Bluetooth-speakers
Zes apparaten koppelen met nieuwe usb-receiver van Logitech
Sony komt met nieuwe Bluetooth-speaker voor buiten
Nieuwe Bluetooth-speaker Teufel Rockster Go is robuust en waterdicht
Peperdure oordopjes en audiospeler van Sony nu ook in Nederland verkrijgbaar



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (12)
31.01.2010 22:31 • Remco
Teufel is topkwaliteit. Geweldige helpdesk. Je kan zowel in het Duits als Engels goed communiseren. Ze nemen alle tijd voor jou en geven goed advies. Alles wordt goed verpakt en je hebt een uitstekende garantie. Deze PC luidsprekers zijn het geld absoluut waard!

01.02.2010 15:04 • zzz
heb ineens zin om dit te kopen maar is het echt zijn geld waard?

01.02.2010 20:13 • Remco
Je zal geen spijt krijgen zzz! Als je een bestelling doet dan is het rechtstreeks bij de Teufel zelf. Geen extra kosten door tussenpersonen. Dit is het geld dubbel en dwars waard!

01.02.2010 22:09 • Menno
Ziet er goed uit, ook een mooie ringkerntrafo in die versterker. Ook fijn om eens fatsoenlijke computerspeakers te zien zonder zo'n vreselijke enorme baskast.

10.01.2011 21:46 • tim s
mijn tv heeft usb ingang kan ik harde schijf aan hangen kan ik dit setje ook voor mn tv gebruiken zit ook 3,5 mm jack ingan op...?

10.01.2011 22:01 • Robert
[quote]tim s schreef op 10.01.2011 21:46:
mijn tv heeft usb ingang kan ik harde schijf aan hangen kan ik dit setje ook voor mn tv gebruiken zit ook 3,5 mm jack ingan op...?[/quote]
Er zit een aux-ingang en 3,5mm ingang op, dus je tv aansluiten moet geen probleem zijn, lijkt mij.

10.04.2012 17:11 • Henri
Kan ik dit setje ook aansluiten op mijn KPN digitale TV-ontvanger (met veel radiozenders) Motorola VIP 1963. Uitgangen “rode (R) en witte (L)” en een S/PDIF uitgang”?

11.04.2012 13:24 • Robert
@ Henri, waarschijnlijk kan dat wel via een standaard stereokabeltje met tulpstekkers (rode (R) en witte (L)), maar pin me er niet op vast.

11.04.2012 18:33 • Thamersma
@ Henri,

Mocht je geinteresseerd zijn in een setje: Ik verkoop er een van nog geen 3 maanden oud, voor een stuk minder dan hij bij Teufel zelf kost.
Zie ook: http://tweakers.net/aanbod/417142/teufel-concept-b-200-usb.html

11.04.2012 20:04 • Techmode
[quote]Thamersma schreef op 11.04.2012 18:33:
@ Henri,Mocht je geinteresseerd zijn in een setje: Ik verkoop er een van nog geen 3 maanden oud, voor een stuk minder dan hij bij Teufel zelf kost.Zie ook: http://tweakers.net/aanbod/417142/teufel-concept-b-200-usb.html[/quote]

sorry hoor, maar je verkoopt een tweedehands voor dezelfde prijs, liegbeest

11.04.2012 20:12 • Thamersma
@ Techmode

Huh? Er staat toch bij vraagprijs: t.e.a.b.??
Bij nieuwprijs staat inderdaad de prijs die Teufel vraagt, maar dat vraag ik er niet voor

11.04.2012 21:31 • Techmode
[quote]Thamersma schreef op 11.04.2012 20:12:
@ TechmodeHuh? Er staat toch bij vraagprijs: t.e.a.b.?? Bij nieuwprijs staat inderdaad de prijs die Teufel vraagt, maar dat vraag ik er niet voor[/quote]

sorry, verkeerd gelezen, excuses daarvoor.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy