Gadgetzone.nl - Home

Review Blu-ray-speler LG BD370

 19 oktober 2009 22:16:28, door Patrick van Loon,  


Van LG ontvingen wij onlangs de Blu-ray-speler BD370. Dit is een middenklasse speler (LG biedt namelijk ook nog een BD390 met Wi-fi) met een aantal leuke extra's, zoals de mogelijkheid om rechtstreeks naar YouTube-filmpjes te kijken via een netwerkverbinding.




Op de hoogglans zwarte speler zitten meer dan voldoende aansluitingen. Naast de vanzelfsprekende HDMI-aansluiting vinden we nog een usb-aansluiting, composiet en component uit, audio l/r, een coaxiale uitgang (digitaal) en een optische uitgang. Ten slotte beschikt de speler ook nog over een ethernetaansluiting die niet alleen bedoeld is voor BD-live.

Aansluiten
Aansluiten van de speler is een fluitje van een cent. Stroom erop, HDMI-kabel erin en gáán. Voor het goede geluid kan uiteraard gebruik worden gemaakt van de HDMI om deze via een versterker door te schakelen, maar anders kan bijvoorbeeld via de optische uitgang een receiver/versterker aangestuurd worden. Aansluiten van de speler via composiet is eeuwig zonde. We hebben dit korte tijd geprobeerd, maar het kwaliteitsverschil met HDMI is dan wel zo schrikbarend dat dat absoluut niet aan te raden valt. In de praktijk zal dit probleem er niet zijn. Niemand zal proberen om een Blu-ray speler aan te sluiten op een CRT of andere tv zonder HDMI.





Opstarten en bediening
Zodra de speler is aangesloten kan in een aantal eenvoudige stappen door de instellingen gelopen worden. Zaken als beeldverhouding, audio-instellingen, wel of geen toegang tot internet of BD-live zijn binnen een paar minuten geregeld.

Vervolgens komen we in het hoofdmenu van de BD 370 terecht. Naast de standaard zaken als het afspelen van de film, bekijken van foto' s vanaf een usb stick of cd-rom en het afspelen van je favoriete cd toont het menu nog een extra optie, namelijk de mogelijkheid om Youtube af te struinen. Hierover hieronder meer.





LG mag terecht trots zijn op de opstarttijd van deze speler. Met een opstarttijd van 18 seconden is dit een van de snellere speler verkrijgbaar. Dat het apparaat vervolgens maar 1 Watt verbruikt in stand-by modus is in deze tijden van steeds groenere producten een absoluut voordeel. Waar LG ook best trots op mag zijn is de eenvoudige bediening van het apparaat. Niet alleen de menu's zijn eenvoudig en helder van opzet, ook de afstandsbediening is een bijzonder prettig dingetje. Naast de speler kan er ook een aantal basisfuncties van een (LG) tv mee bediend worden. Altijd handig!

Films worden meer dan prima weergegeven. Blu-rays toveren uiteraard het beste op je scherm, maar ook met dvd' s gaat deze speler niet onverdienstelijk om. De beeldkwaliteit is prima!

Leuke gimmick
Een leuke gimmick van deze speler is dat de gekleurde ring om het Blu-ray logo aan de voorzijde van het apparaat verkleurt afhankelijk wat voor media er in de lade ligt. Blu-ray's zijn uiteraard blauw, cd's krijgen een roze tintje mee en zodra het apparaat niets doet wordt er een rode kleur weergegeven. In de praktijk heb je er niet bijster veel aan, maar het staat best grappig. Wat wel belangrijk is in de dagelijkse praktijk, is dat deze speler fluisterstil is. Geen irritant gezoem dus tijdens het kijken van je films!

De audio- en fotoweergave wordt geregeld via een redelijk basic menu. Je kan hier precies doen wat je van zo' n speler verwacht, namelijk foto's en muziek afspelen, maar veel meer dan dat ook niet. Zeker wanneer je muziek af wilt spelen via de BD 70 valt het aan te bevelen om de speler aan te sluiten op je audio apparatuur. Zeker bij lcd tv's is de geluidskwaliteit maar matig en daar gaat deze speler niets aan verbeteren.

YouTube
De grote extra van deze Blu-ray speler is het YouTube kanaal dat beschikbaar is. De speler maakt verbinding met het internet via een vaste ethernetaansluiting. Mensen die dus een draadloos netwerk hebben en dat ook zo willen houden moeten dus gaan kijken bij de eerder genoemde BD390.

Na het aansluiten op het modem maakt de speler eerst verbinding om te kijken of er updates beschikbaar waren. Dit was bijna vanzelfsprekend het geval waarna de speler deze snel binnenslurpte. Het verbaasde ons echter dat na een herstart er weer updates klaar stonden. Na ook deze gedownload te hebben, gingen we aan de slag met het YouTube kanaal. Dit werkt net als de andere menu's heel eenvoudig en is ook prima te bedienen met een afstandsbediening. Zolang je zoektermen niet schrikbarend lang zijn werkt ook dit via de afstandsbediening prima.

De weergave van de filmpjes kan in principe een prima kwaliteit opleveren op je tv. Maar net zoals achter je pc is dat sterk afhankelijk van de bron. Vanwege het vaak veel grotere scherm valt dit op tv echter nog meer op. Regelmatig zaten we dan ook naar een grote pixelbrei te kijken. Dit valt niet de speler zelf te verwijten, want dat het ook anders kan bewijzen de HD-filmpjes van YouTube. Deze zorgden voor een prima resultaat!

Om de vergelijking te trekken met een ander apparaat dat het internet op kan en dus YouTube op je tv kan laten zien, de Nintendo Wii, heb je niet veel nodig. Hierbij is de LG echt in het voordeel vanwege het gebruiksgemak en de full-screen weergave mogelijkheid. Dat LG niet het alleenrecht heeft YouTube op de tv blijkt wel uit de widgets in de recente schermen van Samsung en bijvoorbeeld NETTV van Philips.

Het blijft echter lastig om het nut van een dergelijke optie te bepalen. Ja, het kan heel gezellig zijn op een avondje met vrienden, maar die zitten ook niet bepaald dagelijks bij je op de bank. Wij vinden het dus een extra die zeker meerwaarde heeft, maar nu ook weer niet bepalend zou zijn bij de keuze van een Blu-ray speler.

Conclusie
Samenvattend is de LG BD370 een heerlijk apparaat. De voor Blu-ray spelers snelle opstarttijd van 18 seconden, de stilte van het apparaat zelf, het strakke uiterlijk, de eenvoudige bediening en de solide bouwkwaliteit zijn de belangrijkste pluspunten voor dit apparaat. Het enige minpunt dat wij zouden kunnen bedenken voor deze rond de 150 euro kostende Blu-ray-speler is het ontbreken van Wi-Fi. Voor zo'n 80 euro extra weet LG dat probleem ook te verhelpen in de vorm van de LG BD390 te verhelpen.

PRIJSVRAAG
Binnenkort geven we deze Blu-ray-speler middels een prijsvraag weg aan een van onze lezers! Houd Gadgetzone dus goed in de gaten!

Deze Blu-rayspeler is te koop bij de volgende webwinkels:






zie ook Zie ook:
HBO laat je zelf volgorde van nieuwe serie 'Mosaic' bepalen (video)
Review Android-mini-pc MK809 III B
LG laat flexibel oled-scherm in actie zien (video)
Overzicht 1 aprilgrappen 2014 (video)
Nieuwe led-lamp LG knippert als je gebeld wordt
LG Hom-Bot is ergste nachtmerrie voor vuil (advertorial)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
20.10.2009 09:21 • Jackolas
[quote]is dat deze speler fluisterstil is. Geen irritant gezoem dus tijdens het kijken van je films![/quote]

dat is het grootste nadeel van mijn huidige DVD speler
deze ziet er erg mooi en strak uit.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy