Gadgetzone.nl - Home

Nieuwe elektrische auto laadt in 10 minuten op

 23 juli 2009 22:00:26, door Robert Hagen,  


Het MIT werkt momenteel aan de ontwikkeling van baanbrekende batterijtechnologie, die ervoor moet zorgen dat een toekomstige elektrische auto in slechts 10 minuten kan worden opgeladen. De batterij zou sterk genoeg zijn voor een topsnelheid van 160km/uur, een acceleratietijd van 9 seconden (van 0 to 100) en een bereik van ruim 320 km.

De nieuwe technologie zal in 2010 voor het eerst geïntegreerd worden in een Mercury Milan (foto). Er is echter wel een groot nadeel: dat snelle opladen vereist een vermogen van 350kW. Thuis opladen is dus niet mogelijk. Langs de wegen zullen speciale oplaadstations gebouwd moeten worden.

Bovendien is er nog een tweede nadeel: de kosten voor de batterij zijn momenteel zo'n 80.000 dollar. De onderzoekers van het MIT kunnen slechts hopen dat die kosten door schaalvoordelen omlaag gaan.



[DVICE]





zie ook Zie ook:
Dit is de nieuwe, 1,7 miljoen euro kostende McLaren Elva
Peugeot introduceert nieuwe 208 met elektrische aandrijving
Nieuwe Hyundai Santa Fe te openen met vingerafdruk
Nieuwe Skoda's vanaf volgend jaar standaard geleverd met SIM-kaart
Ouders hoeven zich in nieuwe Toyota niet meer om te draaien om tegen klierende kinderen te schreeuwen
Toyota onthult nieuwe Aygo



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (10)
24.07.2009 08:24 • Patrick
WOW 350Kw. Knap dat ze dan de warmteontwikkeling goed voor elkaar hebben gekregen! 10 minuten is nog net, of eigenlijk net niet acceptabel. Beetje een randgevalletje. Tanken duurt nu hooguit 5 minuten (gevoelsmatig).

24.07.2009 11:02 • Menno
Het wordt nog wel wat met die elektrische auto's. Het is nu ook niet mogelijk om je auto thuis vol te tanken, dus het lijkt me geen enorm probleem als je naar een oplaadstation moet... Bovendien kan de elektrische oplaadapparatuur bij de bestaande tankstations geplaatst worden.

24.07.2009 12:48 • Maks
@ Patrick

10 minuten randgevalletje zeg je, true. Maar als je dus geen 320 km moet afleggen kun je ook met 7 minuten opladen je weg vervolgen natuurlijk. Niet iedereen tankt altijd een volle tank...

Maar zoals altijd, techniek is geweldig, maar de kosten... Enja met schaalvoordelen kun je kosten inperken, maar probleem is toch dat de wereld nog altijd niet echt zit te wachten op dit. Dat heeft met zaken te maken als: het moet mooier, goedkoper, je moet overal kunnen opladen, en het is nog te nieuw voor veel mensen (kuddeschaap-effect) enz enz. En als je markt te klein is, gaat niemand zo'n station beginnen, en als niemand die begint, koopt niemand zo'n auto want zijn er te weinig oplaadstations. Het nemen van deze drempel gaat nog jaren kosten.

Overigens, er is in Amerika een staat waar ze een proef met dit soort auto's doen. Daar heb je in die betreffende staat wel een boel van die oplaadstations. Nadeel - zei zo'n auto-eigenaar in die documentaire - dat je in principe niet over de staatsgrens kan, omdat daar geen oplaadmogelijkheden meer zijn.

24.07.2009 21:04 • Dennis
En opeens is het lek en sta je onder stroom

24.07.2009 23:41 • Hans
Met 5 minuten tanken kom ik nu wel 750 kilometer. Dus voor 750 kilometer rijden sta ik 23 minuten aan de pomp. Dat lijkt me toch niet echt randgevalletje, maar gewoon veel te lang.

26.07.2009 21:11 • Maks
Tja, leuk en aardig Hans, maar als er geen olie meer is op de aardbol, ga je weinig keuze hebben vrees ik.

@ Dennis:

Dubbele geïsoleerd...

26.07.2009 22:03 • Menno
@Hans: dus je rijdt elke dag 750 kilometer aan 1 stuk? Ik denk dat je dan wat aan je woon-werk-verkeer situatie moet doen .

Tegen de tijd dat dit soort auto's een massaproduct is, zijn het bereik en de oplaadtijd ongetwijfeld nog meer verbeterd.

28.07.2009 12:14 • ties2002
ik heb liever een auto die een uur over het opladen doet, en dan zo'n 700 800 km kan rijden, goedkoper is in de aankoop, en overal in het stopcontact te stoppen is.

15.08.2009 15:27 • zz
zoals menno al zegt tegen de tijd dat dit soort auto's een massaproduct is,vind je overal wel een plaats om je auto op te laden en de laadtijd zal ook wss verbeteren.10minuten vind ik al een aanzienlijke tijd eigenlijk.

13.01.2010 13:27 • zosten
ach 't is nogal wat om het milieu te sparen en wat te staan w8ten op een volle tankbeurt? Ga dan iets drinken of doe een wandeling? Zorg dan dat je hem thuis vollaad vooraleer te vertrekken of neem een trein als het heel ver is. Relativeren mensen, na enkele jaartjes hebben ze deze problemen allang overwonnen. Hadden ze in 1908 blijven rijden met elektr wagens dan waren we technisch al 100 jaar verder en was het stukken goedkoper. Ik wil iig een elektr wagen, dar w8 ik al 10 jaar op. De nadelen neem ik er graag bij. Als je het wilt doen voor het milieu eet dan geen dierlijke produkten, het kweken van dieren veroorzaakt meer opwarming dan alle transporten samen!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy