Gadgetzone.nl - Home

Garmin introduceert nüvi 7x5 serie

 31 augustus 2008 20:47:34, door Robert Hagen,  


Garmin heeft deze week de nüvi 7x5 serie geïntroduceerd. Deze nieuwe serie autonavigatiesystemen is uitgerust met tal van geavanceerde mogelijkheden, waaronder een rijbaanassistent en knooppuntbeeld, 3-D stadsbeeld, GPS HotFix, fotonavigatie, stereo Bluetooth-communicatie met een uitgebreid telefoonboek en ondersteuning van mp3-bestanden.

De nieuwe nüvi 7x5 serie laat volgens Garmin duidelijk zien wat bestuurders op hun route kunnen verwachten, waarmee navigatie veiliger en gemakkelijker zou worden. Voor 'prijsbewuste' consumenten introduceert Garmin tevens nieuwe modellen in de nüvi 2x5 serie, die zijn voorzien van Bluetooth.



"De nüvi 7x5-serie biedt veel meer dan pure navigatie, met onder andere panoramische 3-D stadsbeelden, een miljoen nuttige punten (POI’s) en optionele aanvullingen, zoals de Oxford University Press-taalgids met duizenden woorden en zinnen. Het is net alsof je iemand bij je hebt die plaatselijk bekend is, waar je ook heen gaat”, zegt Clive Taylor, Garmin’s Directeur Product en Marketing Europa.



"Extra’s, zoals de rijbaanassistent en knooppuntbeeld, laten duidelijk zien welke rijbaan je moet nemen op een drukke snelweg of een onbekend kruispunt. Verder hebben we nuttige punten op merknaam toegevoegd, zoals BP tankstations of de lokale McDonald’s. Zo vind je nu nog gemakkelijker je favoriete stops langs een route.”

De nieuwe nüvi’s geven duidelijke rijaanwijzingen op een helder 4,3 inch touchscreen, zo stelt Garmin. Route-instructies worden gedetailleerd weergegeven, inclusief richtingborden op snelwegen en pijlen die laten zien welke rijstrook je moet nemen. Het berekenen van de route en het tekenen van de kaart zijn versneld, zodat zoomen op het scherm nog soepeler gaat dan voorheen. In grote steden, zoals Amsterdam en Den Haag, wordt een 3D beeld van de bebouwing getoond, zodat je gemakkelijker herkent waar je op dat moment bent.

Verder is iedere nüvi standaard voorzien van de populaire 'Waar ben ik?'-veiligheidsfunctie, inclusief 'Hulp onderweg'-diensten voor heel Europa (aangesloten bij de organisatie van het ARC Transistance netwerk). Raak het voertuigsymbool aan en je exacte positie wordt getoond, inclusief het dichtstbijzijnde huisadres, kruispunt, ziekenhuis, politiebureau, tankstation, etc. In geval van nood of pech kun je zo direct je precieze locatie doorgeven aan de hulpdiensten.

De nüvi 765T en 775T worden aanvullend geleverd met actuele verkeersinformatie.

Met de nieuwe fotonavigatie-functie is navigeren volgens Garmin 'supereenvoudig'. Op de website van Garmin staan miljoenen foto’s met geografische locatie-informatie, die je kunt downloaden naar de nüvi. Hiermee navigeer je direct naar een bestemming door simpelweg op de nüvi een foto - van bijvoorbeeld De Efteling - te kiezen. De foto’s op de site zijn afkomstig van Googles ‘Panoramio’-community.

Op de nüvi 7x5 serie is de locatiebepaling aanzienlijk versneld, dankzij Garmins nieuwe HotFix-techniek. Belangrijke satellietinformatie wordt voortdurend verwerkt en opgeslagen, waardoor de nüvi na het aanzetten snel de juiste satellieten kan vinden en de actuele positie berekent.

De nieuwe nüvi 7x5 serie beschikt verder over functies als flitspaal-waarschuwingen, voor zowel vaste als mobiele camera’s, Bluetooth draadloze technologie voor handsfree bellen, mp3-speler, een SD-geheugenkaartsleuf voor Garmin extra’s zoals de Taalgids en de Reisgids, tekst-naar-spraak waarmee rij-aanwijzingen worden gesproken, inclusief straatnamen en afritnummers, en CityNavigator-wegenkaarten met ruim een miljoen PIO's. Verder beschikken de modellen in deze serie over een calculator en een omrekenfunctie voor vreemde valuta.

Uitbreiding Garmin nüvi 2x5 serie
Garmin komt tevens met nieuwe modellen in de nüvi 2x5 serie. De gunstig geprijsde nüvi 215, 265 en 275 modellen bieden nu Bluetooth-connectiviteit voor handsfree bellen, berekenen snel de eerste positie en hebben een duidelijke en eenvoudige gebruikersinterface. Verder zijn ze standaard voorzien van Navteq-wegenkaarten, basiskaarten met schaduwreliëf, de Cyclops flitspaaldatabase, verkeers­informatie, fotonavigatie en de 'Waar ben ik?'-veiligheidsfunctie.





Winkelprijzen (incl. BTW)

nüvi 755T Europa - 369 euro
nüvi 765T Europa - 399 euro
nüvi 775T Noord Amerika & Europa - 449,00 euro

nüvi 215 - 169 euro
nüvi 215T - 199 euro
nüvi 265 - 249 euro
nüvi 265T - 269 euro
nüvi 265W - 269 euro
nüvi 265WT - 299 euro
nüvi 275 - 299 euro

De Garmin nüvi 7x5 serie en de nieuwe Bluetooth-modellen in de 2x5 serie zijn vanaf oktober 2008 verkrijgbaar.





zie ook Zie ook:
Nieuwe gadget Garmin projecteert navigatie op voorruit
Garmin introduceert Smart Traffic in Nederland
Garmin introduceert fietscomputer Edge 500
Garmin kondigt Dakota 10 en 20 aan
Garmin komt met eerste GPS-systeem voor vrachtwagens
Garmin nüvi 550 biedt fotonavigatie en geocach-profiel



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
01.09.2008 09:46 • Patrick
Dit is toch echt wel een stuk beter dan wat tomTom tegenwoordig heeft. Balen dat ik niet een One XL heb gekocht!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy