Gadgetzone.nl - Home

IFA: Design-tv's de nieuwe trend?

 Gepubliceerd op 03.09.08 - door Robert Hagen,  


Op de IFA lieten verschillende merken zogeheten design-tv's zien. Een merk als Loewe doet dat al langer, maar nu besteden ook merken als Samsung, LG en Grundig steeds meer aandacht aan de vormgeving van hun lcd- en plasma-tv's. Niet alleen de beeldkwaliteit is belangrijk meer, maar ook hoe het apparaat eruit ziet.

Loewe
De eerste twee tv's die je hieronder ziet van Loewe zijn 'design studies', oftewel nog geen producten die in de winkel worden verkocht. Maar het zijn wel volledig werkende prototypes.

De eerste heeft een ingebouwde subwoofer onder de tv en een ingebouwde dvd-speler. Ook zit er een dockingstation op voor 'portable devices' (bijvoorbeeld portable mediaspelers). Hiermee kun je die portable devices ook meteen opladen.











De rode tv van Loewe biedt surround sound via de ingebouwde Sound Media module. De tv staat op een stalen statief waar ook de kabels netjes in zijn weggewerkt.







Een model dat wel verkocht wordt, is de Connect 37 Media Full-HD+ van Loewe. Deze heeft een ingebouwde digitale mediaspeler (Connect+), een geïntegreerde USB PhotoViewer en MusicBox en een ingebouwde DR+ harddisk-recorder (160GB). Het beeldscherm heeft een grootte van 97 cm.







De 'design-tv's' van Grundig zijn erg mooi om te zien, maar de spiegelende rand kan door mensen wel eens als erg vervelend worden ervaren. Grundig heeft veel van zijn modellen van een dergelijke rand voorzien.















LG heeft een hele reeks design-apparaten gepresenteerd, de zogeheten 'Design Art Series'. Deze glanzend zwarte apparaten vallen vooral op dankzij de voet waar ze op staan. De kleur daarvan is bordeauxrood, zilverkleurig of turquoise. Het scherm heeft een 1080p resolutie.















Ook Samsung liet een aantal mooi tv's zien, waaronder deze spierwitte:












zie ook Zie ook:
IFA: Ultraplatte lcd-tv van Sharp (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (7)
03.09.2007 22:19 • DDmen
apart maar trend dat weet ik niet ligt aan je huiskamer

04.09.2007 07:22 • Martijn
Zou onder de gewone consument nooit werken aangezien een TV toch vaak 15 a 20 jaar mee moet gaan! Dan kies je toch een zo neutraal mogelijk ontwerp. De witte Samsung kan trouwens nog wel!

04.09.2007 07:38 • Patrick
[quote]Martijn schreef op 04.09.2007 07:22:
Zou onder de gewone consument nooit werken aangezien een TV toch vaak 15 a 20 jaar mee moet gaan! Dan kies je toch een zo neutraal mogelijk ontwerp. De witte Samsung kan trouwens nog wel![/quote]
15 a 20 jaar WTF?? No Way, zeker niet in de huidige samenleving! hooguit 10 jaar, dan houdt het echt wel een beetje op!

04.09.2007 14:31 • Overlord
Die spiegelranden om die Grundig tv´s lijken me inderdaad heeeeeel irritant!

04.09.2007 17:18 • jeroen
[quote]Zou onder de gewone consument nooit werken aangezien een TV toch vaak 15 a 20 jaar mee moet gaan! Dan kies je toch een zo neutraal mogelijk ontwerp.[/quote]

ik denk dat het wel degelijk aan slaat. loewe maakt al tijdje design tv's met gekleurde frontjes, en B&O zijn ook aardig opvallend, en zeg eerlijk, met zo'n tv mag je opvallen. in de tijd van bling bling kan het zéker. en zo enorm gewaagd zijn ze nou ook weer niet.

04.09.2007 20:07 • Menno
Die Samsung is toch niet zo heel anders dan de huidige samsungs? Zo'n enorm spiegelende of pianozwarte kast lijkt me btw maar hinderlijk, doe mij dan ook maar die tweede loewe in 37 inch uitvoering (maar dan op een andere voet).

12.09.2007 21:51 • Taco
Ik las net of een forum de Red Dot Design Awards 2007 zijn uitgedeeld en de Grundig Fine Arts LCD tv en een model van Loewe zijn de design winnaars.Bling is hot.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy