Gadgetzone.nl - Home

Draadloos opladen komt eraan

 Gepubliceerd op 11.06.07 - door Robert Hagen,  


Diverse bedrijven zijn al jaren bezig om een systeem te ontwikkelen voor het draadloos opladen van gadgets. Apple heeft al een patent aangevraagd voor een dergelijke technologie, Motorola is ermee bezig voor zijn telefoons, het Japanse NTT DoCoMo werkt eraan en ook andere, kleinere bedrijven zien toekomst in draadloos opladen.

Zelfs meubelmaker Herman Miller ontwikkelt draadloze opladers, voor in zijn kantoorbureaus. Een klein Brits bedrijf genaamd Splashpower heeft een systeem bedacht waarmee meerdere gadgets tegelijk draadloos kunnen worden opgeladen. De apparaten hoef je alleen maar op een muismat-achtig voorwerp te leggen, waarna ze worden opgeladen.

Een bedrijfje dat volgens Computerworld mogelijk als eerste met een draadloze oplader op de markt komt, is WildCharge. WildCharge heeft recent nog op de CES 2007 twee producten gedemonstreerd: de WildCharger en de WildCharger-Mini. De eerste zou sterk genoeg zijn om laptops, mobiele telefoons en portable mediaspelers op te laden, terwijl de Mini vooral bedoeld is voor kleinere gadgets. Volgens een woordvoerder zullen de eerste producten van WildCharge vanaf 9 juli op de website van het bedrijf te bestellen zijn.



Draadloos opladen, waarom?

Draadloos opladen is eigenlijk niet echt iets nieuws. Veel mensen hebben het al in huis: namelijk de elektronische tandenborstel. De techniek is hier toegepast om te voorkomen dat er water bij de contactjes kan komen. Dit betekent dus dat als je deze techniek ook bij andere elektronische gadgets implementeert, je veel gemakkelijker waterdichte, stofvrije en robuustere gadgets kunt maken.

Dat is echter niet het enige voordeel. Opladen wordt gewoon veel gemakkelijker: je hoeft bijvoorbeeld je telefoon alleen maar op de dichtstbijzijnde oplaadmat (charging pad) te leggen. Geen gerommel meer met tien verschillende opladers in je huis. Ook hoef je geen dure oplader te kopen als er weer eens eentje kapot gaat of als er bij je nieuwste gadget niet eentje wordt bijgeleverd. Een geweldige oplossing dus.

Voorlopig blijft het echter nog even afwachten of de draadloze oplader er echt komt. WildCharge lijkt er in ieder geval erg serieus mee bezig te zijn.




[The Raw Feed]





zie ook Zie ook:
Mad Catz lanceert draadloos toetsenbord Strike M met NFC
Draadloos opladen komt steeds dichterbij
iHome iH21 draadloos speakersysteem
Draadloos speakersysteem van BenQ
Nieuw draadloos toetsenbord Logitech met RC



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (15)
11.06.2007 11:00 • Elturo
Doe mij er maar 4 stuks

11.06.2007 13:56 • Max
Mjah, als dit wil scoren zal de prijs toch aanzienlijk laag moeten worden gehouden denk ik. Ik zie er wel de voordelen van in, maar niet tegen een hoog kostenplaatje. Aan de andere kant, je zal toch je oplader moeten behouden, als je eens op reis of iets dergelijks gaat.

[i]Dit bericht is voor het laatst gewijzigd op 11.06.2007 13:57[/i]

11.06.2007 20:43 • theskateboy
maar ligt het aan mijn of is dat draadloos opladen gewoon gelul want het ligt op een soort van mat waar het opgeladen wordt of ligt het aan mij ???/

[i]Bericht is aangepast door Robert op 12.06.2007 [/i]

11.06.2007 22:38 • jeroen
ja idd zo draadloos is het niet, want t matje moet ook ergens ze stroom vandaan halen, maar makkelijk is t wel

11.06.2007 22:43 • Robert
Ja hallo jongens, je moet toch ergens de stroom vandaan halen? Het gaat erom dat het opladen zelf volledig draadloos gaat, dat lijkt me nogal logisch. Je draadloze Wifi-router zit ook met een snoer in het stopcontact hoor, om maar een voorbeeld te noemen.

12.06.2007 14:49 • jeroen
WHAHAHA AK. wow gedished.

maar Robert, wifi gaat wel draadloos, je kan m een meter val elkaar afzetten en nog steeds heb je contact. dat is hierbij niet. dus vandaar. maar t is wel stukken handiger!

13.06.2007 02:14 • alter3go
ik vraag me af hoe lang het duurt om een eitje te bakken op zo een mat, of voordat er een tumor in gaat groeien

16.06.2007 03:48 • lol
ben ik scheel of zit er nou gewoon een DRAAD aan?

16.06.2007 03:49 • lol
solar = draadloos

16.06.2007 13:11 • groentje82
Ondanks de discussie over het aspect "Draadloos" vind ik het een geniaal product! Niet meer 63 verschillende adapters mee nemen op vakantie, maar slechts een "Mat".
Wat ik me vooral afvraag is of het apparaat ook bijv. BT headsets oplaadt en (ik noem maar wat) scheerapparaten.
Toch maar is de technische Specs lezen!

05.10.2007 14:09 • volle yoghurt
ik kan niet wachten tot het komt.
al die stommedraadjes door mijn kamer heen
okay er zit 1 draad in!
als je batt van je laptop op is zit daar ook een draad aan!


25.06.2009 23:34 • Gunter
Ik ben benieuwd of het werkt zoals ze voorspellen.
Ik snap geen bal van hoe dat mogelijk is.
Hoeveel gaat dat wel niet kosten?
Minder dan een gewone lader?

11.01.2010 18:15 • boegelie
49 dollar voor alleen een mat..

Maar je moet voor elke product een soort van adapter monteren met contactpunten, zo wordt ie dan opgeladen als het op de mat ligt.

tenminste . dat is wat ik van kon maken na het lezen van de specs

30.05.2011 12:59 • Rocky
@ Gunter het werkt zoals ze voorspellen, heb onlangs de GETPOWERPAD 3 aangeschaf op [url]http://www.getpowerpad.com[/url]. Naast haar ideale functionaliteit is het ook nog eens in een sjiek design gegoten.

12.07.2011 12:49 • Brenniedepennie
@Rocky, deze getowerpad is die geschikt voor alle oplaadbare accu's. (telefoons, fototoestellen, Wii controllers, etc.) Dat haal ik er niet helemaal uit? OP de site laten ze alleen een Iphone zien!

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy