Gadgetzone.nl - Home

Review 9 inch Philips PhotoFrame (video)

 Gepubliceerd op 26.03.07 - door Robert Hagen,  


In de elektronicawinkel kom je steeds vaker digitale fotolijstjes tegen. Philips is een van de eerste 'grote merken' die zich op deze markt begeven en stuurde ons zijn nieuwste Photo Frame, de 9FF2M4. Deze heeft een 9 inch (23 cm) lcd-scherm en kan direct foto's weergeven vanaf verschillende soorten geheugenkaartjes (SD/MMC, CF, MS/MS PRo en xD).










Philips PhotoFrame

Leuk aan het Philips PhotoFrame is dat deze geleverd wordt met vier verwisselbare 'lijstjes' in de kleuren wit, zwart, rood en zilver. Deze zijn aan de achterkant magnetisch en het verwisselen van een frame is dus zeer eenvoudig.

In de nette doos, waar Philips duidelijk veel aandacht aan heeft besteed, zitten verder onder meer een adapter/oplader, een USB-kabel, een ophangsysteempje om het PhotoFrame aan een muur te bevestigen, een cd-rom en een handleiding.

Aan de achterkant van het PhotoFrame zitten de gleufjes voor de geheugenkaarten, een aan/uit-knop, nog twee knopjes en een joystickje. Doordat dit allemaal aan de achterkant zit, ziet het PhotoFrame er aan de voorkant mooi en strak uit. Alleen hadden de gleuven voor de geheugenkaartjes
iets handiger geplaatst kunnen worden, want nu moet je het apparaat optillen om er een kaartje in te kunnen doen.




















Gebruiksvriendelijkheid

Een hoop mensen zijn ongeduldig en hebben geen zin om eerst de handleiding door te bladeren als ze en nieuw product hebben gekocht. Bij het PhotoFrame kan dat prima. Als je het PhotoFrame voor de eerste keer aanzet, begint meteen een slideshow met een presentatie van alle mogelijkheden van het apparaat.

Na een SD-kaartje zo uit de digitale camera direct in het PhotoFrame te hebben gestopt, begint meteen een slideshow met de foto's
op het kaartje. Supereenvoudig dus! Philips' slogan 'Sense and simplicity' is hier dus aardig van toepassing.

Ook de bediening is vrij eenvoudig. Dit gaat via twee knopjes aan de achterkant en een joystickje. Door op het bovenste knopje te drukken kun je switchen tussen een slideshow, browse-modus en de klokfunctie. Via het onderste knopje ga je naar het hoofdmenu van waaruit je onder meer de bron van de foto's kunt veranderen en allerlei instellingen kunt wijzigen. Met het joystickje navigeer je door de diverse menu's.







Alles wijst zich vanzelf en de handleiding heb je gewoon niet nodig. Iemand die niet zo handig is met elektronica kan alsnog de handleiding erbij pakken, want die is erg duidelijk. De interface van het apparaat is in het Engels of een andere taal naar keuze, maar geen Nederlands.

Het systeem en de menu's, die er overigens ook erg mooi uitzien, werken snel en je hebt dus geen last van lange laadtijden of iets dergelijks.


Mogelijkheden

Het PhotoFrame heeft aardig wat mogelijkheden. Je kunt foto's laten weergeven vanaf meerdere geheugenkaartjes tegelijk, maar ook vanuit het interne geheugen, dat ruimte biedt voor ongeveer 110-150 foto's. De foto's kun je via USB in het interne geheugen zetten.

Fotoalbums en slideshows
Je kunt op het PhotoFrame verschillende fotoalbums aanmaken (en namen geven). De foto's kun je via een slideshow afspelen, waarbij tal van opties hebt. Je kunt aangeven hoe lang de foto's worden weergegeven en je kunt de transitie instellen tussen de foto's waarbij je een heleboel opties hebt (waaronder 'random').

Je kunt ook geen slideshow doen en gewoon zelf door de foto's bladeren. Dat kan ook via een handig thumbnail-overzicht.











Foto's bewerken
Op het PhotoFrame is het ook mogelijk om foto's te bewerken. Je kunt bijvoorbeeld roteren, in- en uitzoomen en ook wat kleureffecten toepassen (sepia 1/2/3 en zwart/wit). Daarnaast kun je verschillende 'frames' om de foto heen zetten, bijvoorbeeld in de vorm van een hartje, een wolk of een explosie.

Verder is het mogelijk om foto's te verplaatsen, te kopiëren en te verwijderen.











Energiebesparing
Een pluspunt van het PhotoFrame is dat er een 'auto on/off'-functie op zit, waarmee je in kunt stellen dat het apparaat automatisch aan/uit gaat op bepaalde tijdstippen, waarbij je ook nog een verschil kunt aangeven tussen doordeweeks en in het weekend. Zo kun je dus gemakkelijk energie besparen zonder dat je het apparaat zelf elke keer aan en uit hoeft te zetten.

Overige mogelijkheden
Andere mogelijkheden zijn het instellen van een collage (zie in het filmpje), het veranderen van de achtergrondkleur (wit/zwart/grijs), een klok, de helderheid van het scherm aanpassen en een 'event-reminder' instellen.

Wat ook erg cool is aan het PhotoFrame, is dat als je hem verticaal neerzet (portrait), hij automatisch de foto's 90 graden draait.

Overigens werkt het PhotoFrame ook op de ingebouwde accu. Deze is niet getest, maar volgens de specificaties is dezein 1 uur opgeladen en gaat hij circa 8 uur mee.











Beeldkwaliteit

Bij een hoop digitale fotolijstjes laat de beeldkwaliteit nogal eens te wensen over. Bij de Philips is dit geenszins het geval. Het scherm (resolutie: 800 x 480 pixels) heeft zonder meer een hoge kwaliteit. Voor de test werden 4 megapixel foto's gebruikt. Deze werden haarscherp weergegeven. Het beeld is mooi helder en de kleuren zijn goed.

Het enige dat je erop zou kunnen aanmerken is dat de kijkhoek (120/110) verticaal gezien nog iets beter had gekund.


Conclusie

De pluspunten: Het Philips PhotoFrame is een erg mooi vormgegeven fotolijstje dat makkelijk is in gebruik, aardig wat mogelijkheden biedt en een uitstekende beeldkwaliteit heeft. Het is een degelijke en solide gadget die leuk zal staan in je huiskamer/slaapkamer. Leuk is ook dat je er simpel andere 'frontjes' met verschillende kleuren op kunt zetten. Handig is verder dat je hem aan de muur kunt hangen en foto's op het apparaat zelf kunt bewerken. Een pluspunt is ook de 'auto-on/off'-functie.

De minpunten: Het enige puntje van kritiek dat je zou kunnen hebben op het PhotoFrame is dat het niet het meest geavanceerde digitale fotolijstje van dit moment is als het gaat om de mogelijkheden. Zo bestaan er al fotolijstjes die zijn voorzien van Wifi, een tv-aansluiting en de mogelijkheid om achtergrondmuziekjes en zelfs video af te spelen, maar die zijn dan ook wel wat duurder.


Prijs

Het Philips PhotoFrame 9FF2M4 kost in de winkel zo'n 279 euro.

















zie ook Zie ook:
Review Android-mini-pc MK809 III B
Philips ontwikkelt hypermoderne bijenkorf
Philips introduceert nieuwe Blu-rayspelers met Smart TV en YouTube Leanback
Philips introduceert portable Blu-rayspeler
Review LG HB965 DF homecinemaset
Review PConTV



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (8)
26.03.2007 13:48 • Osiris
Ik vraag me af wie nu zo'n lijstje koopt. Je gaat dat ding niet 24/7 aanlaten staan lijkt mij...

26.03.2007 15:30 • Hoi
Nou als ze in prijs dalen koop ik er wel één.
Het creeerd wat meer sfeer in een kamer, simpel in gebruik e.d.
Dus waarom niet als die betaalbaar wordt?

26.03.2007 16:07 • jeroen
doe mij nog maar gewone foto, van de zijkant geven lcd schermpjes altijd andere kleuren zoals zwart dat grijs word etc. wel mooie review!

26.03.2007 16:38 • Gadget
Osiris: je kunt het photo frame automatisch aan en uit laten gaan. Bijv. van 18:00 - 23:30 uur als je thuis bent. Er kunnen voor het weekend andere tijden worden ingesteld.

26.03.2007 17:01 • jeroen
hij is btw wel duur

26.03.2007 17:22 • osiris
Gadget: dan nog zie ik het nut er niet van in hoor. Energieverspilling is het ook wel een beetje ;)

14.01.2008 03:26 • Melvin
Ik zou liever een LCD schermpje van 17" aan de muur hangen... met een goedkoop pc'tje in de kast

heb je een digitaal schilderij

04.04.2008 08:48 • Theo
Deze gadget is leuker dan je in de 1e instantie verwacht. Ik zie hem steeds vaker bij vrienden en kennissen staan.... en ja, elke keer wanneer er visite is word dan snel even de nieuwste foto's van kinderen, hobby of vakantie getoond. Het is namelijk makkelijker en sneller dan met iedereen bij de pc staan en kijken. Je zet het ding aan en geeft hem gewoon door en iedereen kan je foto's zien die anders ergens op een harde schijf staan te verstoffen.

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy