Gadgetzone.nl - Home

'World of Warcraft is verslavend' (video)

 Gepubliceerd op 06.10.06, door Robert Hagen,  


Speel je wel eens World of Warcraft? Pas dan maar op, want het is ernstig verslavend en net zo slecht voor je als drugs. WoW-verslaafde tieners worden gewelddadig en gaan opeens anders praten, ze hebben alleen nog maar vrienden 'in het spel' in plaats van echte vrienden, en in het uiterste geval plegen ze zelfs zelfmoord. Althans, volgens deze Australische docu over een WoW-junk die 16 uur per dag achter zijn schermpje zit.

De verslaafde jongen is niet de enige die er zo ernstig aan toe is. Naar verluidt is 40% van de WoW-spelers verslaafd. Het dreigt wereldwijd een groot probleem te worden, net als drugsverslaving. Dus bedenk goed wat je doet, als je van plan bent om WoW aan te schaffen! ;)



[TechEBlog]





zie ook Zie ook:
Conceptart 'World of Warcraft'-film onthuld
Nieuwe World of Warcraft-muis van SteelSeries
World of Warcraft-restaurant geopend
Muis voor World of Warcraft-fans
Michael Jackson meets World of Warcraft



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (103)
06.10.2006 21:28 • slimsam
kwist dat dit in aziatische landen gebeurde maar ook al in europa? bestaan er al afkick klinieken in europa? vreselijk man hoe kan je in godsnaam verslaafd raken aan een spel

07.10.2006 01:27 • Martijn
Echt het stereotype gamer met zijn out of bed kapsel, wallen onder de ogen en puistenkop.. whaha! Maar er is nu ook een hele generatie dat elke dag op MSN zit.. aub daar ook een afkick kliniek voor!

07.10.2006 16:18 • Tim
Ik vind het spel niet eens leuk

Maar ik denk dat ze het ietsje erger maken dan het is

07.10.2006 16:24 • Tim
En trouwens ik vind ziekte wel een heel groot woord voor dit!!

07.10.2006 16:57 • Senna
Een aantal vrienden van mij zeggen dat ze ook gewoon weg kunnen lopen van het spel. Dus Niet. Ze zitten zo'n 8 uur per dag te gamen, maar ik moet er wel bij vertellen dat zij er geld aan overhouden. Dit dmv speelgeld, karakters en andere dingen te verkopen op e-bay.

09.10.2006 00:27 • Martijn
[url=http://mrtwig.net/torrents/SouthPark_1008_-_Make_Love,_Not_Warcraft__avi_MrTwig_net_.torrent
](Zie laatste southpark aflevering ;))[/url]

14.10.2006 17:34 • Tuner12
ik moet zeggen dat er ook andere spellen verslaafd zijn, omdat je bij dat soort spellen bijna niet uitgespeeld kan raken, steeds is er weer iets nieuws, en steeds lvl je up.

22.10.2006 21:23 • bandit
dit is zoo relaxt respect voor hun hun zijn echte die hards kdoe ook wow ongeveer 3 uur per dag maar hun zijn zooo goed haha

23.10.2006 16:25 • leon
ik speel ook WoW , maar ik ben echt niet zo verslaafd als die gast in dit filmpje

19.11.2006 13:55 • Bryan
Ik speelde in de grote vakantie 9 uur wow per dag maar nu school begint en ik minder wow doe leer je het gewoon af om het spel te spelen het is gewoon een kwestie van zelfbeheersing en wie dat niet kan is gewoonweg zielig en vriendloos en in de meeste gevallen zijn zulke wow verslaafde ook lelijk..
ECHT LELIJK.. ( TSS.. ZIELIGE WOW JUNKIES )

13.01.2007 14:58 • Jan
Mijn jongste zoon is veslaafd aan dit spel.
Vorig jaar gestopt met Havo-5 in het examenjaar !!!
Een heel jaar bakkeleien, hij is gestopt met zijn baantje, dus geen inkomen meer.
Enigste optie: internet eraf!
Nou, dan krijg je wat over je heen, precies als bij elke andere verslaafde die afkickt.
Momenteel heeft ie 1 uur per dag internet, maar hij is totaal veranderd qua gedrag, niet meer de kerel die het eerst was.
Van mij mogen ze dat spel wereldwijd stoppen.

13.01.2007 15:35 • max
zelf speel ik ook met enige regelmaat wow. maar alleen als er echt wat te doen is (guild raids 3x per week van gemiddeld 4-5 uur per keer).

Er zullen inderdaad lui tussen zitten die erg verslaafd zijn maar volgens mij is dit filmpje opgezet door een stel anti wow freaks aangezien er een aantal dingen worden gezegd die niet waar kunnen zijn.

Iemand uit australie kan niet op een zelfde server zitten met amerikanen en europeanen. Aangezien ik ook wow speel kan ik ook aan iemands gear (kleding) zien of ieamand echt een game nerd is of niet. Deze jongen speelt een paladin met zeer slechte, een echte hardcore speler heeft de aller beste gear die er is. Daarnaast wordt er gezegd dat ie in een guild met 500 leden zit. Het geen simpel weg niet waar kan zijn aangezien er een max. cap op zit van 250 leden per guild.

aandacht geven aan een verslaving is goed (ik geloof ook dat er game verslaafden zijn).. maar ga dan geen onzin verkopen en doe degelijk onderzoek.

13.01.2007 16:31 • michele
Ik speel ook WoW maar als je 9 uur speelt dan ben je niet per se verslaafd. Sommige gasten op WoW kan je echt beschouwen als mensen die geen leven hebben. Als ik niks te doen heb zit ik een spel te doen WoW of msn. Waarschuwing voor ouders. Er zijn mensen van 40 jaar verslaafd die ook nog kinderen hebben.

13.01.2007 16:39 • *%*
Ik was voorheen ook verslaafd aan gamen, maar ben daar (gelukkig) volledig overheen gegroeid. Het kan inderdaad je in karakter veranderen, maar dat doen andere dingen soms nog veel erger. Het zal zeker gaan uitgroeien tot een rage/hype, daar in het spel ontwikkelingen snel gaan en in het echte leven (voor de comuteraars) vrij traag. Bovendien is de computerwereld meer vrijdenkend dan de echte wereld. Zeker als je als jonge speler gevoelig bent voor het echte (saaie) leven dan is deze vlucht snel genomen. Dit alles zegt mij persoonlijk meer over de uitstekende capaciteiten van de individuele mens en de buitengewoon tegenvallende beschikbare sociale mogelijkheden daarvoor. Hier zou de meer en meer materialistisch geworden mens eens harder aan moeten gaan werken. Alles ontwikkeld zich snel in de echte wereld, maar qua sociale ontwikkeling is de mens extreem traag.

13.01.2007 16:44 • ex verslaafde
Het is gewoon zo ,ieder mens is vatbaar voor hetgene waar hij gevoelig voor is en je moet een goede intuitie en inzicht hebben waar je eigen grenzen liggen..dat heeft niet iedereen en die zien het gevaar ook niet en raken verslaaft in elke vorm
tot het eten van voedsel of tot games,alcohol ed
In je hersens zit een plek dat VERLANGEN heet en als je die voed dan vervalt de normale funktie daarvan en blijft daar constant om vragen (maakt niet uit waarmee je die hebt vervult)
Je bent de klos voordat je het weet en snapt niets van de omstanders waarom die zich druk maken.
Ga geen excuses verzinnen want dan ben je verslaafd

13.01.2007 16:54 • Andre
Het is niet alleen maar gamen. Ontzettend veel mensen (jong en oud) zijn verslaafd aan internet (in de psychologie bekend als IAD).
Je ziet dezelfde symptomen als dat iemand aan de harddrugs zit.

Enkele typische symptomen:
- overmatig online zitten zonder een direct doel.
- chagrijnig als ze niet op internet kunnen. Kan gezien worden als een afkickverschijnsel.
- paranoidheid (kijken of het internet het doet, terwijl je weet dat de verbinding uitstaat bijvoorbeeld)
- vervreemding van de realiteit (je weet geen vervangende activiteiten om het gat op te vullen)

Je zou eens als experiment internet voor een paar dagen tot een week het internet moeten afsluiten. Kun je zien hoe verslaafd je bent :p


13.01.2007 17:21 • piet
Dit spel is echt verslavend. Vele jongeren gaan eraan ten gronde, al beseffen ze het zelf niet. Maar zolang er 1 miljard per jaat mee wordt verdiend gaat het gewoon door.

15.01.2007 10:54 • Taszy
Heh, ik zou zo weg kunnen lopen maar waarom zou ik =) Warcraft is een heerlijke game, ik heb een goed lopende stage/school, goed lopende relatie en toch zit ik fucking lang achter me pc warcraft te spelen ... hmm het hoeft niet altijd fout te gaan ... ik denk dat vrouwen het gewoon beter doen ;) haha.. 6x een level 60 met epics, makes ya feel good, je krijgt zelfvertrouwen en leert leuke nieuwe mensen kennen. mensen moeten hun grenzen leren kennen =D laat mensen toch lekker met rust, laat ze spelen ...

(( voor de personen die moeilijk doen dan =P hehe ))

16.01.2007 17:21 • ex-addict
Deze game wordt enorm onderschat;

er zijn dus wel mensen die alle tijd van de wereld hebben om deze game te doen en zo uiteindelijk betere spullen te krijgen.
De mensen die mindere spullen hebben zien dit, en geloof me ze verlangen hier ook naar en zullen ten koste van alles proberen om meer tijd in de game te steken.

ik heb anderhalfjaar gespeeld maar was de game zo spuugzat dat ik er gelukkig mee heb kunnen stoppen.

Over het algemeen weten we hoe het met kinderen gaat ; Jantje heeft dit en pietje wil dat ook.
De items in de game worden ook wel degelijk als statusymbolen gezien.

Ik heb zat mensen meegemaakt die hun dagelijkse bezigheden (familie, kids, werk, verjaardagen etc) laten vallen of verwaarlozen omdat ze weer moeten gamen.

Ongeveer 8 miljoen spelers wereldwijd wordt er geclaimd.
Blizzard verdient hier een aardig zakcentje mee want er wordt wel verwacht dat je netjes elke maand betaald om te kunnen gamen.

Deze vorm van gamen is een groot probleem en zal steeds groter worden.
Het "nadeel" is ook vaak dat men een doelgroep heeft van vele diverse leeftijden (8 tot 50 zullen we maar zeggen). In iedere sociale gelegenheid zal je niet vaak tot nooit dit soort mensen bij elkaar zien zitten. Echter hier wel, en dat levert vaak extreme botsingen op.
Natuurlijk zijn er ook mensen die ermee stoppen, maar het is lang niet zo makkelijk als men denkt.

Uiteindelijk zal voor deze verslaafden deze game de enige wereld zijn waar ze zich veilig voelen en vrienden hebben (sociale contacten via internet).

Er zijn bergen andere hobbys in deze wereld die je ook kan beoefenen, gamen is gaaf eerlijk waar, maar het heeft zijn grenzen in mijn mening.

Succes voor degene die gaan afkicken, het is goed te doen.

groetjes,

ex-verslaafde (34 jaar).

16.01.2007 21:56 • wow
... heej ik speel ook WoW .. ofc het is verslaven maar als je zo bent ben je niet goed in je hoofd.. ik speel redelijk veel maar kzit de halve dag opsgool en dan ook nog hw maken enzo.. het is zo als ik niet speel denk ik er soms wel aan maar als ik merk dat ik er teveel aan ga denken stop ik een dag ofso.. ja afkicken is moeilijk en het is zeker waar dat je altijd door wilt blijven spelen alleen is het alleen al omdat je een ventje daar aardig vind enzo maar je moet het onder kontrole kunne houden
.........
.........
DIT FILMPJE IS ZIEK

16.01.2007 22:02 • lol
ik baal ja..alleen omdat ik een keer een toetsweek had late valle beetje (alles voldoende) maar het was weer niet genoeg hoor voor me ouders... nu mag ik TBC niet kopen(the burning crusade) de uitbreidings set omdat ik teveel speel.. laat me lkkr spele weetje ik doe nu goed me hw doe goed me best voor sgool haal goede cijfers... maar het is nog steeds niet genoeg

17.01.2007 14:02 • felguard
ik speel ook wow zo'n 12uur per dag in de vakantie , maar heb ook nog een sociaal leven zoals uitgaan enzo :p tijdens school is dat natuurlijk een pak minder

21.01.2007 20:25 • Redmeijer
Nou mensen dat het verslavend is kun je wel zeggen een kameraad van mij "Qweridee" stuurt mij dit artikel den die is ook dag en nacht met dit spel bezig en heeft geen tijd meer over voor andere dingen dus jha dat klopt wel iedereen sucses met spelen verder Groet Roy Redmeijer "Winschoten"

01.02.2007 16:21 • icequeeny
Lol tja het is verslaavend maar het blijft een spel en dat moet je blijven beseffen. En naast wow heb je ook een leven ik persoonlijk zie wow meer als ontspanning en ontdekking.
Briljant spel vele mogelijkheden zeker als je in een leuke guild zit.
Dit filmpje geeft juist een slecht voorbeeld. Beetje jammer maar dit soort mensen heb je nu eenmal niet echt realistich.

Veel plezier met levelen en met alle s Ice

02.02.2007 02:48 • Chiel
net gestopt met WoW. wat een kutspel zeg, mijn hele leven verneukt. ik zou het nog geen 1 uur per week meer willen spelen want wat ik heb meegemaakt wens ik mijn ergste vijanden niet eens toe!

WoW IS geen spel het is een programma dat erop doelt om je hardcore te laten gamen. en hardcore gamen is ALLES behalve een spelletje spelen.

04.03.2007 19:59 • shfhdfhfgearf
nou ik wil het ook aanschaffen
maar ik ben niet vanplan het 16 uur per dag te spelen en anders doen mijn ouders er wel iets aan

05.03.2007 19:24 • Wessel
ah stelletje watjes...verslaafd?? omg ik geloof er niet in... Game is game ik zit ook wel eens in de nacht op Cod2 maar de ene keer speel ik veel en dan opeens een week niet... duzz verslaving is onzin!!!!!!

05.03.2007 19:28 • tristan
ja ik ben het voorledig met wessel eens

05.03.2007 19:28 • Dennis
WTF..!!??
volgens mij is de wereld Kapot
VERSLAAFD ik ben het helemaal met wessel eens GAME = GAME

Watjes

18.04.2007 15:46 • shfhdfhfgearf
ik heb het gekocht maar het werkt niet op mijn computer maar heb een
andere server van vrienden gekregen
een ilegale als het goed is maar daar
heb ik geen verstand van

ik heb een
____________________
dwarf/hunter/ lvl8
____________________
human/warrior/lvl4

22.05.2007 23:08 • Arie
ik vind het egt een kut spel!
Zelf op de graphicks op ze hoogst.LOL

23.05.2007 11:49 • haxxor
dan had je cker n lv 10 char, go lv nab. egt geef n normale mening ofzo

13.08.2007 14:00 • jos
Wel iedereen is hier mooi aan het afgeven op het feit dat warcraft verslavend is en slecht en nog wat.
Maar als mijn zoon of dochter gemiddeld 16uur per dag achter zijn computer zou zitten dan zou ik persoonlijk toch wel ingrijpen. Zeker als hij dan nog zou stoppen met school en niet gaan werken.
Het is simpel om een spel de schuld te geven, maar volgens mij gaat de moeder even zwaar in de fout.

29.08.2007 10:11 • meryem
Hoi ik vind verslaving een groot woordt maar die geene die er aan verslaafd . raken zouden ook voor andere dingen verslaafd raken , die nog veel erger zijn dan dit maar ouders hebben hier ook een veranderd woording in ze kunnen ook gewoon de modum uit zetten naat 2 uur spelen.

30.08.2007 07:47 • Lol
Man wat een gezever. Ze kunnen even goed het hebben over Counterstrike of eender welk ander spel. Want het maakt niet uit welk spel, het is allemaal zogezegd even verslavend. Maar nee hoor, ze moeten specifiek WoW weer hebben.

30.08.2007 15:19 • Roflcopter
[quote]Chiel schreef op 02.02.2007 02:48:
net gestopt met WoW. wat een kutspel zeg, mijn hele leven verneukt. ik zou het nog geen 1 uur per week meer willen spelen want wat ik heb meegemaakt wens ik mijn ergste vijanden niet eens toe!WoW IS geen spel het is een programma dat erop doelt om je hardcore te laten gamen. en hardcore gamen is ALLES behalve een spelletje spelen.[/quote]

06.09.2007 10:16 • Iv00w
Dit word echt zwaar overdreven. Ik speel het spel al een jaar, en ik ga gewoon naar school, werk, ga uit met vrienden, etc. Als ik ooit niets te doen heb speel ik wel eens 6-8 uur per dag, maar meestal haal ik niet meer dan 12 per week.

06.09.2007 10:23 • Iv00w
[quote]max schreef op 13.01.2007 15:35:
zelf speel ik ook met enige regelmaat wow. maar alleen als er echt wat te doen is (guild raids 3x per week van gemiddeld 4-5 uur per keer). Er zullen inderdaad lui tussen zitten die erg verslaafd zijn maar volgens mij is dit filmpje opgezet door een stel anti wow freaks aangezien er een aantal dingen worden gezegd die niet waar kunnen zijn.Iemand uit australie kan niet op een zelfde server zitten met amerikanen en europeanen. Aangezien ik ook wow speel kan ik ook aan iemands gear (kleding) zien of ieamand echt een game nerd is of niet. Deze jongen speelt een paladin met zeer slechte, een echte hardcore speler heeft de aller beste gear die er is. Daarnaast wordt er gezegd dat ie in een guild met 500 leden zit. Het geen simpel weg niet waar kan zijn aangezien er een max. cap op zit van 250 leden per guild.aandacht geven aan een verslaving is goed (ik geloof ook dat er game verslaafden zijn).. maar ga dan geen onzin verkopen en doe degelijk onderzoek.[/quote]

Er kunnen wel 500 man in een guild.
Deze gast is gewoon een noob die niet eens pro word door veel spelen.

03.10.2007 16:06 • wesley
holla!

ik ben wesley
ik woon in avenhor
ik speel zelf ook wow
ik hoor bij de horde
wow is erg verslaafent.
ik ken er niet van aff blijfen.
alls ik van school kom moet ik eerst 3 kwartiet fietsen. ik speel in de serven nagrand.ik ben en orc warrior lvl 27
ik speel het en maand daar voor hat ik 2 euro cd voor 2 weken gespeeldik hep tussen de 5-7 cd gekogt toen mog ik en half jaar speelen het ik en heel leuk spell met vantasie en monsters

06.11.2007 18:16 • auroon
man ben zelf verlsaafd geweest, kick gewoon af zoek een lief ofzo, hé

21.12.2007 12:47 • robijntje
Ik heb WoW een tijdje niet gespeeld, maar door verschillende filmpjes opnieuw te zien, en contact te houden met mijn guildmates heb ik er echt zin in gekregen om WoW nog even te spelen. Zit nu op een private server, maar ga binnenkort overstappen naar de gewone servers, want daar betaal je mss wel voor, maar toch is het gewoon leuker dan op een private.

26.12.2007 13:49 • nerd
hoeso nerd..? geen leven ofzo! dem hoe ken je aan zo spel beginnen>>?:S

Greetz nerd

14.01.2008 21:03 • Insight
Waarom geven mensen het spel de schuld?

16.01.2008 19:51 • vince
dit is echt bullshit als iemand tog wil gamen laat hem ik krijg ook allemaal gezeur van mijn ouders word er ziek van, dit is gezeik het word voerdreven.
ik game inde vakantie van 10 uur tot 4 uur niet alle dagen maar tog ik vind dat dat gewoon moet kunne.

16.01.2008 20:02 • vince
[quote]vince schreef op 16.01.2008 19:51:
dit is echt bullshit als iemand tog wil gamen laat hem ik krijg ook allemaal gezeur van mijn ouders word er ziek van, dit is gezeik het word voerdreven.ik game inde vakantie van 10 uur sochtends tot 4 uur snachts niet alle dagen maar tog ik vind dat dat gewoon moet kunnen. btw; niet alleen het zelfde spel meerder o.a. counter strike source, C&C generals, halo 3, gaers of war, en dan nog wow dus druk leven ;p [/quote]

16.01.2008 22:09 • jeroen
verslaafd! typisch verslaafd, weet het zelf maar wil niet toegeven.

28.01.2008 18:58 • AZoru
Zelf vind ik het geen goed idee om zomaar die WoW van de com te gooien , je meot mensen die verslaafd zijn gwn paar uurtjes per dag laten spelen.
zou je dat neit doen kunnen ze rare dingen doen omdat ze al te verslaafd zijn

11.02.2008 21:36 • xbox360 master
laat wow verslaafde gewoon 4uur max per dag spelen einde gezeik

11.02.2008 21:37 • xbox360 master
en wow of een ander spel spelen als altijd beter dan harddrugs.

12.02.2008 17:11 • adict
ik ben zelf redelijk verslaafd..
(weet wel waneer ik moet ophouden)
mijn internet ligt er nu al bijna 3 maanden uit en ik kan alleen nog bij me ma spelen in het begin vond ik dit heel erg, maar na een tijd kun je er mee leven.

ik stond op en ging naar bed met WoW in me hoofd op school zat ik te bedenken wat ik ging doen op wow als ik thuis kwam. gelukkig ben ik daar nu van af en ben ik weer redelijk normaal
70 ud rogue (half epic)
40 be lock

speel met mate!

13.02.2008 01:31 • stephan
hey mensen

ik speel dit speel nu al 3 jaar en niet zo maar een uur per dag maar zeker 15 uren per dag na 2 jaar ben ik gestopt met school werk nu halve dagen ben 18 jaar en zit uuuuren achter de pc. ik kan het gewoon niet stoppen ik begin s 'ochtent om 10 uur en ik speel dood tot 7 uur in de volgende ochtent
dag in dag uit. ik heb nu ook in de gaten dat er geen vrienden meer aan de deur staan dat ik geen werk meer heb geen school meer. maar alles wat anderre zeggen boeit me niet meer als ik maar gewoon kan spelen ik heb ook 2 jaar al geen vriendin meer ik liet mijn laatste vallen omdat ik alleen world of warcraft wou spelen ik ben de hele dag duizelig van de pc maar toch speel ik door okal zit ik met planken tussen me ogen om wakker te blijfen ik speel door ik raad je aan iemand die een beetje gamed en het regelmatig doet niet aan wow te gaan beginne. ik waarschuw je alleen omdat ik alles al kwijt ben echt alles! en toch doet het me niks omdat ik wow wil spelen, dus please begin er niet aan!

13.02.2008 01:35 • stephan
owyeah zal ff nog zeggen wat ik in die 3 jaar gefixt heb

70 rogue undead (full epic pvp)
70 warrior orc (full epic pve)
70 priest undead (half epic pve)
59 twink blood elf hunter ( goed gegeard)

het meeste speel ik met die rogue die ownd vet hard in pvp!!!!!
en mensen kies sub als spec goeie daggers 54 points sub 20 in assa en je ownd goedXD

ik speel op ravenhold server rppvp is leuke server!

take care;)

17.02.2008 02:37 • missbelgium
hallo iedereen ook ik ben verslaafd geweest aan wow wilde er zelfs men werk voor op geven hoe ver denk je dan dacht de hele dag aan de game het spel bezorgde me heel veel stress en spanningen ben blij dat ik heb kunnen stoppen in het echte leven betekend full epix zijn niets its only a game nothing more bb all

26.02.2008 10:17 • Ook verslaafd
Erg herkenbare verhalen. Nu ben ik iemand die een normaal sociaal leven heeft, genoeg andere hobbies, een leuke baan....maar ik ben duidelijk verslaafd. Er is geen houden aan. Ik heb het gevoel alsof ik twee verschillende levens leidt. En het vervelende is dat mijn online leven zo ontzettend boeiend is dat het mijn echte leven gaat beinvloeden. Ik zit bijna elk vrij uur op WoW. Eet als het kan zelfs achter de pc, makkelijk eten dus...want uitgebreid koken beperkt je ontzettend in de beschikbare WoW uren. Ik droom zelfs WoW....denk voortdurend na over de dingen die ik in WoW doe.

Echt heel erg....maar tegelijkertijd word ik er ech heel erg gelukkig van. Ik ben ook verslaafd aan boeken. Daar kan ik ook uren en uren in lezen (mits het een goed boek is). De kunst is alleen om je normale leven niet onder WoW te laten lijden. Trek duidelijke grenzen. Maak vaste afspraken met je sociale omgeving....want het blijft een feit dat die andere wereld gewoon helemaal niet bestaat...

01.04.2008 21:53 • Wouter H.
Even voor de mensen die zeggen dat je niet verslaafd KAN zijn aan een game. Dat kan wel. Als je goed bent in een game of dat gevoel hebt, krijg je een soort van overwinnings gevoel (euforie ofzoiets), dit word opgewekt door het stofje Dopamine, dat je lichaam aanmaakt waneer je iets 'overwint', daardoor voelt het 'overwinnen' ook zo fijn. Dopamine. Aan dat stofje, kun je wel degelijk zwaar verslaafd raken.

24.04.2008 05:58 • anoniem
Nou je kunt wel degelijk verslaaft raken aan dit idioote spel. ik woon zelf in een studenten huis en er woont hier ook zo'n verslaafde. hij gaat niet naar school trouwens en zit van sochtens 7 uur tot 2 uur snachts achter dat spel eten doet hij nauwlijks hij wast zich niet en word enorm kwaat als iemand iets download met de gezaamelijk betaalde internet verbinding omdat dan zijn latency omhoog zou gaan.ik bedoel doe normaal! bovendien kunnen ze niet meer normaal praten ze praten in world of warcraft taal. het zijn idiooten eerste klas echt waar. heb het spel mischien een maand gespeeld en vond er geen drol meer aan eigenlijk wat een kut spel!

25.04.2008 17:51 • Mike
Mij lijkt het wel een leuk spel.ik zit er zelf ook over te twijfelen om het te gaan spelen.heb het inmiddels al gekocht maar ik denk dat ik het toch niet ga spelen,al die verhalen wat ik nu hoor:S
ben inmiddels 14 jaar en heb geen zin om verslaafd te raken aan 'een spel'

groetjes mike

08.05.2008 11:28 • jonathan
Hoi ik ben jonathan, ik speel geen wow maar ik snap wat die gozer bedoeld een week geleden kreeg mijn vriendin een woedeaanval op mij omdat ik te veel game, groot gelijk geef ik ze,

Ik speel runescape (een soort goedkope versie van wow) maar ik speel het dagelijks meer dan 4 uur, Maar als mijn vriendin er is kan ik gewoon stoppe raar maar waar :p


Ooit heb ik eens 2 maand niet gespeeld met de eenvoudige reden dat men vader men computer had weggehaald en blij dat ik was geloof me maar

Mmorpgs zijn verschikkelijk verslavend,
Ik heb ook al aan de drugs gezeten maar daar kon ik op een dag gewoon mee stoppen, ik heb gerookt maar dag kon ik ook op 1 dag mee stoppen.

Jullie moeten nu echt niet denken dat ik een slap persoon ben ofzo. Ik heb al pogingen geprobeerd om te stoppen.

Nou, ik heb men vriendin belooft te stoppen binnen de 8 maanden. Anders geeft ze me de ZAK

Beste tip ooit voor een gameverslaafde zijn ouders( of voor zichzelf indien je het lef hebt)

Je neemt je computer en je smijt hem door het raam WEG MET DIE HANDEL


13.08.2008 10:39 • Whaha
Damn deze gast is echt debiel, waarom laat een verslaafde zich btw filmen?
Ik speel ook WoW, fantastisch spel met aardige mensen en een goeie sfeer (op mijn server in ieder geval wel). Maar verslaafd? Ja ik speel veel nu het vakantie is, maar als school begint ben ik liever by mijn echte vrienden , ofc, en dat doe ik dan ook

Blizz heeft btw nu een timer in WoW gezet waardoor je je tijd kunt bijhouden. Uurtje genoeg? K, je ziet het meteen en je kunt stoppen. Ook kun je een alarm opzetten. NOG BETER En het werkt ofc ook

Later

13.08.2008 14:44 • tssss
wat een gezeik hier allemaal heel je eigen fantasie gaat gewoon kapot met game (maar moh blijft leuk)

07.09.2008 23:50 • Wow
Het spel is zo gemaakt dat je wel meer dan 3+uur moet spelen per dag om bij te blijven met je "vrienden".Je moet meegaan anders mis je spullen (gear) of dkp punten om gear te krijgen.Het spel kan in dat opzicht wel verslavend zijn.Wow een uurtje per dag spelen is zinloos je zal niet ver in het spel komen, en dus is er geen ruk aan.En je doet de hele tijd het zelfde, het principe is altijd het zelfde.Je bent in een groep en je moet een monster afmaken, soms met dit en de andere keer met dat.Raids (een grote groep om monster af te maken) zijn meestal laat een gaan vaak door tot diep in de nacht.Als je op school zit of werk hebt, komt dat je nacht rust niet ten goede.Niet ieder mens is het zelfde maar, je moet wel heel sterk in je schoenen staan om niet mee te gaan in de sleur van wow.En aan het einde van de dag, als je de vette gear heb en alles,kun je in het echte leven niks mee doen al die uren verkloot aan een spel terwijl je er ook iet's beter mee had kunnen doen.+ je moet elke 2 maanden een kaart kopen.WOW= zinloos

16.09.2008 17:17 • Josette
Ze moeten wow helemaal afschaffen en nooit meer met zulk soort spelle kome..het is WEL verslavend..mn vriend speelt het ook en ik sta op het punt om het uit te maken want ik vind het echt wel TE erg worde..dierbare in real life laten valle voor een spelletje..beloftes breken bij dierbare voor een spelletje.. dat hoort een spel niet te doen! het verneukt relaties helemaal! ja de relaties die je in dat spel hebt.. met mense die je helemaal nooit ziet nzo.. WOW zou verboden moeten worden! kutspel

17.11.2008 14:39 • Gio
[quote]stephan schreef op 13.02.2008 01:35:
owyeah zal ff nog zeggen wat ik in die 3 jaar gefixt heb 70 rogue undead (full epic pvp)70 warrior orc (full epic pve)70 priest undead (half epic pve)59 twink blood elf hunter ( goed gegeard) het meeste speel ik met die rogue die ownd vet hard in pvp!!!!! en mensen kies sub als spec goeie daggers 54 points sub 20 in assa en je ownd goedXD ik speel op ravenhold server rppvp is leuke server! take care;)[/quote]
Who cares

05.01.2009 05:22 • Precies
[quote]jos schreef op 13.08.2007 14:00:
Wel iedereen is hier mooi aan het afgeven op het feit dat warcraft verslavend is en slecht en nog wat.Maar als mijn zoon of dochter gemiddeld 16uur per dag achter zijn computer zou zitten dan zou ik persoonlijk toch wel ingrijpen. Zeker als hij dan nog zou stoppen met school en niet gaan werken.Het is simpel om een spel de schuld te geven, maar volgens mij gaat de moeder even zwaar in de fout.[/quote]

[b]En zó is het.[/b]

05.01.2009 05:25 • Pff
[quote]Josette schreef op 16.09.2008 17:17:
Ze moeten wow helemaal afschaffen en nooit meer met zulk soort spelle kome..het is WEL verslavend..mn vriend speelt het ook en ik sta op het punt om het uit te maken want ik vind het echt wel TE erg worde..dierbare in real life laten valle voor een spelletje..beloftes breken bij dierbare voor een spelletje.. dat hoort een spel niet te doen! het verneukt relaties helemaal! ja de relaties die je in dat spel hebt.. met mense die je helemaal nooit ziet nzo.. WOW zou verboden moeten worden! kutspel[/quote]

weetje wat jij zou moeten doen, hem dat vertellen of naast hem gaan zitten en meespelen.
maar gedraag je niet zo ***** kinderachtig :S het is een spel, en
als hij de mensen in het spel belangrijker vind dan jullie, zul je misschien wat aardiger moeten zijn!
of zijn vrienden moeten hem vaker vragen en echt doorzeuren!

09.03.2009 14:55 • Rachel
Ik speel zelf ook wow maar wtfock man hoe oud is deze shit ?.. daar staat dat der 4 miljoen spelers zijn, het zijn er nu inmiddels al euhh 13 miljoen? in 3 jaar! gaat goed dan zijn er heel wat verslavende bijgekomen, maar het ligt ook aan je ouders, je merkt toch wel dat je kind er verslaafd aan raakt ? ;) nou ik zou gewoon de internet kabel eruit rukken ofzoo

27.03.2009 12:41 • Kemal
WoW is voor de een wel verslavend en voor de ander niet verschilt per persoon ik speel ook elke dag 4 uurtjes ong maar ik ga ook naar school/stage en fitness 3x in de week en ga weekends naar me vriendin NP.

30.04.2009 08:05 • Sphinxy
Jonge Wow is zeeer verslavend, ik HEB het ook gespeeld, het is zo focking verslavend!! Je weet niks anders meer te doen. Dat merk ik nu omdat ik gestopt ben, de eerste dagen dacht ik SHIT,, ik wil WoW maar nu gaat het wel. JE heb superveel vrienden op wow en het is gwoon zo een supervet spel Thats all.
Het probleem op WoW is dat je in een groep behoord en die vragen of je elke dag online komt en omdat het zo leuk is doe je dat ook.


30.04.2009 08:12 • Sphinxy
Trouwens, ik heb WoW ook maar 2700 uurtjes gespeeld in totaal orz. en ik begon op de dag van de TBC(the burning crusade)

15.06.2009 20:02 • Pim
Sommige worden echt verslaafd. Ik begriijp het wel.

28.06.2009 19:17 • Wat een gezeik
moet je kijken hoeveel tijd mense verspilt hebben aan dit onderwerp... ik bedoel er mogen dan wel een wat mense verslaafd zijn maar het is egt bij niemand zo erg als bij die gast op dat filmpje. ga gwn over een egt onderwerp discusieren

30.06.2009 21:01 • darkrogue
beetje nep is neieens hetzelfde als drugs of acohol ik kan ook stoppe waneer ik wil maar warom zou ik : / en de meeste drugs mense zegge dat ze wille stoppe

24.07.2009 20:12 • omg
wow heeft bijna meeste mensen online spelen daarom moeten ze wow weer hebbe want die is is zwaar overdreven het is leuk en niet verslaafd ofso omg

25.07.2009 00:19 • dario
ja eve erg als drugs drugs kan jeniet stoppe als je wil wow wel

27.07.2009 03:11 • oebelken
mijn echtgenoot speelt sinds drie jaar wow.... en het loopt de spuigaten uit...een conversatie gaat over wow, hij laaat zijn slaap voor wow en het resultaat is dat hij ganse dagen chagerijnig en lastig loopt..we zijn onlangs met de kids op reis geweest en hij kon zich gewoon niet amuseren en was constant over wow bezig zo kan het echt niet verder. Ik versta wel dat je graag eens gamed maar ganse dagen terwijl je partner of gezin hebt? DUS GELOOF ME HET GEEN LEUTE ALS JE MOET LEVEN MET IEMAND DIE WOW VERSLAAFD IS.

27.07.2009 16:13 • oekedoel
volledig gelijk, oebelken, we hebben een zoon die al een jaar zijn studies verwaarloost en zelfs geen examens heeft afgelegd en dit allemaal achte onze rug zonder ook maar één woord uitleg. Verslaafd voor men het beseft.
Hoe moeten we dit oplossen?

28.07.2009 13:05 • ties2002
@oekedoel,

wat dacht je van de stekker er uit trekken? je kan via Geplande Taken er voor zorgen dat de pc zichzelf uitschakelt op elk gewenst tijdstip. Je zou ook via je eigen pc de andere uit kunnen schakelen.

hij moet maar leren dat studie boven alles gaat!

31.07.2009 12:59 • poe
euhm...
ik speel het ook,
sociaal gaat het goed, op school kan het niet beter, en euhm ik speel het al 4 a 5 jaar...

05.08.2009 13:12 • gorkamorka
Attentie alle wow verslaafde kom naar de khadgar server en join de bende van ellende lol /w gorkamorka

09.11.2009 13:17 • pornnolul
ik ga vanavond lkkr spuiten in de haagse bosjes op night elf mohawk en lauren pijpo

09.11.2009 13:47 • Batavier
Heb ook een poos (twee jaar ofzo) WOW gespeeld. Vanaf de beta. Maar kan niet echt zeggen dat ik er aan verslaafd was. Natuurlijk, ik wilde het graag spelen, maar dat was meer omdat het een hobby was. Op een gegeven moment had ik het wel gezien in Azeroth. En toen ben ik lekker gestopt met WoW. Net zo makkelijk.

40% verslaafd lijkt me een beetje veel. Dit soort zaken wordt altijd erg overdreven. Vooral omdat onderzoekers er vaak geen r**t vanaf weten.

Jammer, maar helaas. En zo blijft de mythe in stand. Net als de mythe dat games verantwoordelijk zijn voor schietpartijen op scholen in de VS (en recentelijk Duitsland). Casaal verband is ver te zoeken, maar de media duiken er natuurlijk boven op.

*shrug*

30.11.2009 11:14 • Dutchmen
hallo,

Ik speel zelf ook WOrld of warcraft al 3/4 jaar ik wil wel stoppen maar ik kan het niet alles lijd eronder famili school, echt alles maar ik kan niet stopped het lukt me gewoon niet!

01.12.2009 20:14 • vaxe
Jah, als je alleen nog maar In-game contact hebt met mensen kan je inderdaad stellen dat je verslaafd bent. Ik speel zelf ook WoW voor bijna 4 jaar nu. Maar heb alles prima onder controle. Ik speel het ook alleen als mijn echte vrienden (dus niet uit het spel) er ook zijn. Ben al vaak genoeg gestopt omdat ik geen zin meer had, of omdat mijn vrienden er ook mee kapte. dan vind ik er zelf ook geen reet meer aan. Het is bij mij meer het feit van gewoon gezellig praten via Skype, en ondertussen leuke een spelletje spelen.

Ook al denken mijn ouders er wel eens anders over, maar als ze dan binnen komen en horen dat ik met mijn vrienden praat, en het naar me zin heb vinden ze het goed.

Ik ga dus ook gewoon uit met m'n vrienden elk weekend en doordeweeks chillen met ze. Maar we hebben er ook dagen bij dat we 8uur ineens wow spelen. Niet omdat we verslaafd zijn, maar meestal omdat we het dan gewoon gezellig hebben, en omdat het vooral in de winter veeeeel te koud is buiten te staan

01.12.2009 21:23 • Thomasthomas
Ik heb 2 jaar EVE Online gespeeld, ongeveer 1,5 uur per dag, soms langer. Vond het een beetje saai worden afgelopen zomervakantie(toen speelde ik het ongeveer 2 x in de week, maar dan wel een uur of 3-4 achter elkaar).

Ik besloot WoW nog maar eens een kans te geven, en deze keer lukte het. Eerst vond ik het wel leuk, kon er tijd in steken. Laatste 2 weken van de zomervakantie kon ik het al minder spelen, ging met wat vrienden op vakantie voor 1 week en heb eigenlijk meer lopen hangen dan spelen.

Toen ik weer naar school moest stopte ik een uur of 1 per dag in het spel, maar vond dit ontiegelijk irritant worden omdat ik echt ziekelijk sloom levelde in vergelijking tot de mensen in mijn guild.

Dit heeft er voor gezorgd dat ik ermee kapte, heb nog wel een maand gametijd over maarja, hoef ik eigenlijk niet. Ik laat MMO's achter me denk ik, slurpt te veel tijd.

Toch adviseer ik mensen die WoW spelen en een wat diepere game willen met wat meer tactische combat, om EVE Online te proberen. Slurpt weinig tijd, en als je een goede clan hebt gevonden die wat aan oorlogen en wormholes doen is het zeker leuker dan WoW, al vanaf het begin.

01.12.2009 21:38 • Thomasthomas
Even voor als je iemand wilt laten afkicken; ik denk dat het het beste is om een spel te vinden dat nog leuker is. Verslaafd zijn betekend niet een spel leuk vinden, verslaafden doen namelijk alleen maar hetzelfde in WoW:

Ze zijn het hoogste level maar willen betere spullen, deze kan je krijgen door raids te doen, raids doen betekent dat je met een stel clan members wat monsters doodt en spullen op pakt, in de hoop dat deze beter zijn dan je eigen.

Door de weeks doen ze (vaak kortere) Daily Raids, in het weekend grote raids van circa. 5 uur.

Ze vinden dus WoW leuk? Schaf des noods een Xbox 360 aan, zoek een spel dat ze leuk vinden(iets dat op WoW lijkt) maar geen MMORPG maar een gewone RPG is(gewone RPG's speel je namelijk uit). Dit zijn spellen zoals Fable II, Oblivion, Dragon Age: Origins, Fallout 3, of Blue Dragon. Als zo'n spel aanslaat, zijn ze WoW vergeten zolang het spel niet is uitgespeeld.

Na zo'n RPG probeer je een spel dat niet op WoW lijkt, zoals Prototype of Burnout Paradise, maakt eigenlijk niet uit, liefst nog geen multiplayer in dit spel.

Nadat ze zo'n spel hebben uitgespeeld, zou je eigenlijk Call of Duty of Battlefield moeten kopen. Deze hebben namelijk ook nog een online modus, maar dit is niet zoals WoW, dit is leuk, niet verslavend, hier zit je niet aan vast aangezien het dan wel een level systeem heeft, maar dit is heel wat anders als WoW, hier stop je makkelijk mee, dit laat je makkelijk liggen omdat het niet uitmaakt of je je clan maten helpt of niet, als je geen tijd hebt speel je niet.

Dit soort spellen kunnen natuurlijk ook lang worden gespeeld, maar je raakt er niet zo verslaafd aan als WoW, je stopt er makkelijk mee.

Ik voel me een psychiater.

01.12.2009 21:45 • THomasthomas
Ohja ander punt met WoW is dat mensen die hardcore verslaafd zijn geen real life vrienden hebben, en dus als ze stoppen moeten ze eerst een sociaal leven opbouwen wat moeilijk is als je bekend staat als die WoW nerd.

06.12.2009 23:19 • Verslaafd
Ik heb het nu een maand gespeeld en ik heb een lv. 31 druid. Ik merkte vanaf lv. 20 dat je er echt veel tijd moet instoppen om weer een level omhoog te komen. Maar dat niet alleen is het zo verslavend komt ook door dat je veel vrienden die online zitten je wilt op het zelfde level zitten. En iedere keer als je een level up bent krijg je weer nieuwe aanvallen je kan nieuwe gebieden in van jouw lv. Want er zijn ook dan weer gebieden met monsters van een bepaald lv. Dus je wil je het gebied in moet je dus dat lv. Hebben. Ik raad net zoals andere een xbox met een spel. Minder verslavend en dan weet je better je grensen.
Eerste keer betaal je €15. Voor CD en een maand
Elke maand. €12,50
Een uitbreiding € 15 zonder maand (zijn er 2 komt een 3 de)

€ 152,59 per jaar (zonder uitbreiding) eigelijk koop je de burning crusade er wel bij na een jaar. Weer €15

Ik hoop dat sommige kinderen inzien dat het ook duur en verslavend is maar als je het in de hand houdt. Je vergooid anders echt je leven

09.02.2010 10:15 • teun
jullie zijn allemaal sukkels die dit spel kopen wnt .. ten eerste het is kut, je hebt alleen maar no-lifers het verneukt je hele leven je moet er gwn mee kappen het is gwn gay wie wilt er nu uitzien als die flikker in het filmpje? speel het gwn maximmaal 1-2 uur per dag of ga gwn een ander spel spelen bv monopoly

12.02.2010 13:38 • DJ
Ja, klopt wel zo ongeveer wat Teun zegt. Heb het zelf 2 jaar gespeeld, toen kreeg ik weer zo'n invite voor een 10-day trial van de 2e uitbreiding. Maar wow, de lol is er wel vanaf.
Ga gewoon minder spelen, en op de site van Blizzard (world of warcraft maker) kan je zelfs via de Parental Control een maximum tijd instellen waarop je op WoW kan spelen.

Maar hou het bij 1-2 uur inderdaad en get a life

12.02.2010 15:55 • tim2012
het is ook nog eens een demonisch spel dat mensen wel degelijk beinvloed met magic en occulte symbolen sommige delen van je hersenen werken alleen met plaatjes en de duistere krachten der aarde weten dat en gebruiken het tegen ons evil!!!!!

23.02.2010 18:25 • orc
[quote]stephan schreef op 13.02.2008 01:35:
owyeah zal ff nog zeggen wat ik in die 3 jaar gefixt heb 70 rogue undead (full epic pvp)70 warrior orc (full epic pve)70 priest undead (half epic pve)59 twink blood elf hunter ( goed gegeard) het meeste speel ik met die rogue die ownd vet hard in pvp!!!!! en mensen kies sub als spec goeie daggers 54 points sub 20 in assa en je ownd goedXD ik speel op ravenhold server rppvp is leuke server! take care;)[/quote]

maar als je zolang speelt hoe kan je dan maar di t hebben zo weinig?
ik heb lvl 80 rcs en al die shit maar dit is niks speel 3 tot 4 uur per dag 6 uur weekend

08.04.2010 17:25 • pim
Het is wat je verslaafd noemt.
Ik heb een tijd gespeeld. MAar ben er nu klaar mee. Khang liever rond met wat vrienden. Anyways die gast is echt mentally ill

13.04.2010 13:57 • mike
ik ben ook een wow freak en speel dit 5-6 per dag maar ga gewoon naar werk en zie me vrienden in het weekend dus ik ben dan verslaaf ? misschien maar hoe noemen we de hele wereld die 5-6 uur als een zombie zit te zappen voor de buis ?

03.06.2010 13:04 • Joanna
Speel geen WoW als je een leven hebt!!
JA het is verslavend en NEE dat wil je niet zijn aan dat spel. Het is net een 2de wereld, je maakt vrienden...wat niet je vrienden zijn. Word net zo hard gelult in dat spel als in de echt wereld. Het is eigelijk een KUT spel maar toch speel ik het vanaf het moment dat ik smorgens wakker word tot savonds laat. Sinds gister heb ik wat afstand ervan genomen (athans probeer ik) en NEE, gaat me niet lukken! -.-

28.06.2010 00:16 • law
Ik heb deze hele pagina ff doorgelezen en ook andere forums en ik merk dat ik heel wat van die verslavingsverschijnselen heb, net zoals dat ik nu ergens ben waar die laptop geen wow aankan en ik maar wow bij google intyp en gwn alles afga. Ik doe op did moment gymnasium en vorig jaar stond ik allemaal 7-8-9 en toen begon ik met wow, nu is het het einde van het jaar en ik sta allemaal 5 en 6en en ga net met geluk over. Het is echt verslafend maar ik kan niet stoppen, laatst ben ik 3 dagen niet online gekomen en logde in en zag in mijn vriendelijst dat zowat iedereen me had ingehaald, dan weer ff 2 nachten non-stop wowen:S kmoet echt stoppen maar gaat denk niet lukken

29.06.2010 16:37 • Naam
Hoi ik ben 24 jaar ik woon inmiddels op mezelf (mijn moeder heeft me eruit geschopt toen ik verslaafd was naar 2 jaar), ik leef van een uitkering, ik speelde World of Warcraft sinds het begin en ik ben nu een maandje of 2 gestopt en nog steeds heb ik er moeite mee. Respect voor de mensen die dit spelletje met mate kunnen spelen (lees; uurtje per dag).

Het enigste wat ik kwijt ben is veel geld door de jaren heen door veel spullen te kopen via de Blizzard shop, de maandelijkse fee, nieuwe accounts voor de RAFmounts etc. Ik heb nu een niet al te sociaal leven, veel vrienden verloren en zelfs mijn zus die me niet meer wilt zien omdat ik vergeetachtig werd en ik niks meer van me liet horen de afgelopen jaren ook hadden we veel ruzies waar hevige bechtpartijen normaal waren. Ook heb ik nu geen opleiding terwijl ik een redelijk niveau deed.

Nu bedenk ik bij mezelf wat heb ik toch ook gedaan, ik had veel vrienden, ik zat in 5 HAVO, ik was vriendelijk en geinteresseerd en ik zat naar een leuke toekomst uit te kijken.

Ik begon met een Human Mage super leuk totdat je bij de eindcontent uitkomt, man man man, raiden tot je erbij neervalt, dagelijks, wekelijks, maandelijks en nog steeds dropt er geen fucking stopje gear voor je Mage.

Let goed op waar je mee begint en nogmaals respect voor de met-mate-spelende-mensen maar voor de mensen die redelijk snel vatbaar zijn voor verslavingen laat dit aub links liggen.
Laatste jaren zijn er ook vel tieners actief vanwaar ik het somber inzie. (Ik zat in een casual guild toen mijn oude raiding guild uit elkaar werd gevallen waar alle leeftijden zich bevonden en er waren gewoon kinderen van 12 a 13 jaar die dagelijks 10/15 uurtjes in WoW zaten.

Groeten.

29.06.2010 16:39 • Naam
Jammer, ik zie genoeg spelfouten ed.

21.07.2010 11:26 • Greg
Ik speel ook WoW mn ouders zeggen dat ik verslaafd ben en als ik niet goed mn best doe op school door die game wordt mn account gewist

23.03.2011 15:23 • dafed
GREEENDAY STAAT OP ZIJN TSHIRT FTW
maar het spel is erg verslavend en blij dat ik er vanaf ban (:

28.03.2011 05:57 • venix
nou niemand kan zeggen dat wow verslavend is je kan leuke vrienden maken in het spel en raids doen voor normale dagen en tijden degene die zegt dat wow verslavend moet gewoon iets hebben om iemand af te kraken het spel is gewoon heel mooi graficsh neergezet en somiige die geven hun mening al voordat ze het hebben gespeel ik heb all mij chars op level 85 en heeft me niet veeel tijd gekost in totaal 52 dagen 8uur 5min en 25 sec en ik speel wow nu meer als jaar een 2 maanden

07.08.2011 17:37 • Frits
Naief geleuter hier van kinderen die duidelijk niet weten wat een verslaving inhoudt. Dat je zelf niet verslaafd bent (wat ik zelfs waag te betwijfelen) wil niet zeggen dat een ander dat niet kan zijn.
En waar halen jullie de arrogantie vandaan om zonder enige argumentatie wetenschappelijke onderzoeken tegen te spreken die ALLEN te kennen geven dat WOW verslavend is.

Een oud Hollands pak slaag zou op zijn plaats zijn.

11.10.2011 07:59 • Jet
De zoon van m'n vriend is eraan verslaafd. Het liefst van 's morgens vroeg tot een uur of vier 's nachts. Z'n vriendin heeft 'm er onlangs uitgezet omdat hij beloofd had niet meer te spelen en ze erachter kwam dat hij het toch weer had gespeeld. De voorwaarde dat hij hier weer kwam wonen was dat het wow er hier niet meer in kwam. Gisterenavond kwam ik er dus achter dat hij het gewoon wel speelt, ik hoorde hem druk typen en praten en toen ik bovenkwam stopte dat plots. Onderin de taakbalk zag ik dat wow aanstond. Zijn 1e reactie was "weet je wel niet hoeveel geld ik daarmee kan verdienen zonder er iets voor hoeven te doen alleen al door iedere dag ingelogd te zijn". Weet iemand of dit echt kan? Lijkt mij nl heel sterk.... Volgens hem praat hij wel online met z'n vrienden die terwijl zij het spel spelen terwijl hij alleen maar naar het scherm kijkt en er niets mee doet, jaja. De afspraak was dat het spel het huis niet meer in zou komen, maar volgens hem kan hij het spel helemaal niet meer spelen en vervolgens klikt hij erop zodat wij zien dat er niets gebeurt, maar hij snapt donders goed dat wij niet weten hoe het spel werkt dus hij kan op knoppen drukken wat hij wil. Hij heeft nu zgn alles van z'n computer gehaald, maar hij wilde perse de plaatjes laten staan, want dan kan hij daar af en toe nog eens naar kijken, daar kan hij volgens hem echt helemaal niets meer mee doen. Ik geloof er echt helemaal niets van. Ja ik mag z'n computer checken of het er echt af is, maar als hij de bestanden een andere naam heeft gegeven kan ik het toch ook niet terugvinden en trouwens heb ik helemaal geen zin om dat te checken, de gemaakte afspraak was gewoon heel duidelijk, geen wow meer hier in huis. Het het heeft hem in het verleden al z'n opleiding, z'n baan, z'n relatie gekost en het gaat ook telkens ten koste van de relatie tussen z'n vader en mij. Vervolgens ging hij om 23.00 uur 's avond nog even naar z'n exvriendin toe, aangezien hij z'n pc aan had laten staan ging z'n vader naar boven en die hoorde dat er gepraat werd dus die zette de koptelefoon op, dat bleek een vriend van z'n zoon te zijn en die gaf toe dat hij het spel gewoon nog speelt en dat hij er niet mee op kan houden. Toen z'n zoon weer thuiskwam vertelde hij dat hij wist dat z'n vader met die vriend had gesproken, maar dat die vriend het verkeerd had begrepen wat z'n vader vroeg. Hij blijft ontkennen en m'n vriend zegt wat moet ik hier nu mee als hij blijft ontkennen? Volgens mij gewoon de computer van z'n kamer halen.

22.10.2011 20:52 • Jet
Stiefzoon had zelf een oplossing gevonden omdat hij geen wow meer mag spelen, hij heeft Rift besteld (gaan we weer...). Dus weer uitgelegd dat er hier geen games worden gespeeld, of het nu wow of Rift heet, hij ging helemaal uit z'n dak. Als hij helemaal niet meer mocht gamen dan zou hij het hele huis kort en klein slaan en ons het leven zuur maken. Z'n vader heeft de boel weer gesust en stiefzoon betaalt nu maandelijks 2 abo's voor wow en voor Rift....... Van de regen in de drup...

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy