Gadgetzone.nl - Home

Veel Nederlanders zijn `digiholic`

 Gepubliceerd op 29.05.06 ,  


Maar liefst 17% van de Nederlandse bevolking boven de 12 jaar is 'Digiholic', als we onderzoeksbureau Trendbox moeten geloven. Digiholics zijn mensen bij wie de ontwikkeling van digitale technologie niet ver genoeg kan gaan. Digitale camera's, mobiele telefoons, laptops, dvd's, flatscreens, digitale tv en mp3-spelers zijn uit hun leven niet meer weg te denken. Trendbox kwam tot deze conclusie in een onderzoek dat werd uitgevoerd in opdracht van Microsoft.

Aan het onderzoek werkten bijna 1.300 Nederlanders mee. Zij werden op basis van hun interesse, behoeften en betrokkenheid bij de digitale wereld ingedeeld in vijf groepen: de digiholics (17%), de techfan (30%), de bijbener (21%), de digibeet (23%) en de digidon'ts (9%).

Bij de techfan staat de digitale technologie in het teken van plezier, de bijbener oordeelt vooral vanuit functionele overwegingen en wil graag bijblijven op het gebied van ontwikkelingen om niet de kans te lopen achterop te raken in de maatschappij. De digibeet staat enigszins terughoudend tegenover digitale technologie en vindt dat het als gemak moet dienen en niet teveel moeite moet kosten.

De digidon'ts ten slotte zijn überhaupt niet geïnteresseerd in nieuwe snufjes en digitale technologie. Ze hebben moeite om bij te blijven en zien het nut van technologie niet in. Ondertussen is deze laatste groep ook nog best digitaal met een mobiele telefoon en digitale camera. Eén ding staat vast: techniek wordt steeds menselijker en is niet meer weg te denken uit ons leven.

Uit het onderzoek blijkt dat de gemiddelde Nederlander over 11,9 digitale apparaten beschikt in zijn huis. Hierin zijn onder meer dvd-spelers en gamecomputers meegeteld. 57% van de ondervraagden vindt het zelfs 'noodzakelijk' om over een computer te beschikken. Vooral jongeren zijn het eens met de stelling: "Ik zou niet kunnen leven zonder de moderne digitale technologie", zeggen zij. 94% van de respondenten heeft een mobiele telefoon, 82% heeft een pc, 76% heeft een printer, 69% beschikt over een dvd-speler en 62% heeft een digitale camera.

Nerds
Volgens Trendbox was het imago van de digitale nerd die van de doorgewinterde, op zolder opgesloten en voor de buitenwereld onbereikbare man of vrouw. Inmiddels is bijna iedereen verslaafd aan sommige van zijn elektronische maatjes en is gadgetfreak een 'geuzennaam'. Digiholics blijken als geen andere groep met twee benen in de samenleving en de wereld te staan. Ze zijn nuchter, ze geloven minder in 'leven na de dood' dan de gemiddelde Nederlander, maar niet oppervlakkig. Mode interesseert hen minder dan de meeste mensen. De Digiholic is trendy, en overal bereikbaar, heeft de nieuwste hightech stuff en maakt van elke dag weer een nieuw avontuur, aldus Trendbox.

Mocht je de behoefte hebben om hier meer over te lezen, klik dan HIER.





zie ook Zie ook:
Nederlanders kopen massaal gadgets in webshops buiten de EU
Interesse Nederlanders in 'smart home' neemt af
Nederlanders op roadtrip van China naar Nederland met alleen Chinese producten
'Apple heeft veel nieuwe producten in de pijplijn'
GiFi veel sneller dan WiFi
Afstandsbediening met heel veel knopjes



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Gearchiveerde reacties  Gearchiveerde reacties (1)
30.05.2006 12:33 • maikel
nog meer lezen heb dit nog niet gelezen dit is al te lang

 
Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy