Gadgetzone.nl - Home

Tesla onthult elektrische pick-up Cybertruck (video)

Ruiten van het voertuig overleefden de presentatie niet

 22 november 2019 14:34:42, door Robert Hagen,  


Tesla heeft de Cybertruck onthuld, een futuristische elektrische pick-uptruck. Het design van het voertuig is - op zijn zachtst gezegd - 'onconventioneel' en de meningen erover lopen dan ook sterk uiteen. Bij de presentatie door Tesla-ceo Elon Musk ging overigens iets pijnlijk mis.

Zoals we van Tesla gewend zijn, is de Cybertruck supersnel. De auto trekt op van 0 tot 100 km/uur in slechts 2,9 seconden. Ook is de actieradius behoorlijk. Er komen drie uitvoeringen van de Cybertruck, met een bereik van 400, 500 en 800 kilometer.

Tesla Cybertruck


Tegelijkertijd is de Cybertruck ook superstevig. De auto heeft veel weg van een gepantserd voertuig en komt daar ook aardig bij in de buurt. De 'Ultra-Hard 30X Cold-Rolled' roestvrij-stalen carrosserie is zo sterk, dat het volgens Tesla zelfs kogels van kleine vuurwapens kan weerstaan. Tijdens de presentatie van de Cybertruck werd er met een grote hamer op geslagen, zonder enig effect.

Tesla Cybertruck


De ruiten zouden ook van versterkt glas (Armor Glass) moeten zijn, maar de demonstratie hiervan ging pijnlijk mis, zoals in de onderstaande video te zien is. Een 'tester' gooide een metalen bal tegen een ruit, die niet bepaald heel bleef. Bij een tweede poging gebeurde precies hetzelfde. Ceo Elon Musk van Tesla stond erbij en riep maar snel dat de bal er in ieder geval niet doorheen ging.



Het interieur is, zoals we ook van Tesla gewend zijn, vrij kaal met alleen een groot 17 inch touchscreen voorin. De prijzen van de Cybertruck, waarvan de eerste exemplaren overigens op zijn vroegst pas eind 2021 van de band rollen, beginnen in de Verenigde Staten bij 40.000 dollar (36.000 euro).

Tesla Cybertruck


Tesla Cybertruck


Tesla Cybertruck


Tesla Cybertruck





zie ook Zie ook:
Politie Dubai gaat in Tesla Cybertrucks rijden
Ford gaat met elektrische Mustang concurrentie aan met Tesla (video)
Dieven stelen Tesla Model S door sleutel te hacken (video)
Tesla introduceert goedkopere variant Model 3
Zie wat een zelfrijdende Tesla 'ziet' (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy