Gadgetzone.nl - Home

Prijs Zweedse betaalbare elektrische auto Uniti One bekendgemaakt (video)

 14 oktober 2019 22:07:03, door Robert Hagen,  


Het Zweedse Uniti heeft de prijs en specificaties bekendgemaakt van de Uniti One, een via crowdfunding gefinancierde elektrische auto. Aanvankelijk beloofde Uniti dat de prijs onder de 19,900 euro zou komen te liggen, en daar heeft het bedrijf zich in principe aan gehouden.

Uniti One vooraanzicht


De compacte Uniti One gaat in het Verenigd Koninkrijk, waar de auto grotendeels ontwikkeld is, slechts 17.767 euro (exclusief belasting) kosten. Het autootje heeft een actieradius van 150 km en ruimte voor drie personen: één voorin en twee achterin. Er komt ook een duurder model met een bijna dubbel zo grote accu (22 kWh). Deze heeft een actieradius van 300 km en kost 20.567 euro.

De standaard accu (12 kW) kan volgens Uniti met een 50 kW lader in slechts 9 minuten worden opgeladen van 20 naar 80 procent. Bij de 22kW-accu duurt dat 17 minuten.

Specificaties
Ondanks de geringe afmetingen heeft de Uniti One toch nog ruimte voor 155 liter bagage. Ook kunnen de achterstoelen ingeklapt worden om zo nog meer ruimte te creëren. De Uniti is voorzien van diverse technische snufjes, zoals een op Android Automotive OS draaiend infotainment- en navigatiesysteem en via voicecontrol bedienbare verlichting, verwarming en ventilatie. Ook ontbreekt keyless entry niet en is de software over-the-air te updaten.

Uniti One achterkant


De topsnelheid van de Uniti One is 120 km/uur en de auto accellereert van 0 tot 50 in 4,1 seconden en van 0 tot 100 in 9,9 seconden. Standaard is de Uniti One voorzien van led-dagrijverlichting, elektrisch verstelbare buitenspiegels, panoramisch sunroof, getinte elektrische ramen, verwarmde voorruit, een achteruitrijcamera en aanpasbare binnenverlichting.

Opties
Extra opties zijn led-koplampen, een verwarmbare voorstoel, airco en een upgrade van het audiosysteem met zes speakers. Ook kun je kiezen uit twee soorten bekleding voor het interieur.

Uniti One dashboard


De Uniti One is vanaf medio 2020 leverbaar in het Verenigd Koninkrijk en Zweden. Op de website van Uniti kun je je inschrijven om een notificatie te krijgen wanneer je de Uniti One in jouw land kunt bestellen. Op de lijst met landen waar je uit kunt kiezen staat ook Nederland.

Uniti One interieur


Uniti One bovenkant


Uniti One zijaanzicht





zie ook Zie ook:
iPhone-bezitters zoeken met hoger budget naar auto's dan Android-gebruikers
Ford-ontwerpers tonen gitaar, zeilboot en tafelvoetbaltafel op Milanese designbeurs
Apple vergemakkelijkt iPhone-gebruik in auto via CarPlay
Nieuw navigatiesysteem Pioneer via gebaren te bedienen
Honda integreert smartphone in nieuwe conceptcar Micro Commuter



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy