Gadgetzone.nl - Home

Palm maakt comeback met kleine 'smartphonekloon'

 15 oktober 2018 17:56:30, door Robert Hagen,  


In de Verenigde Staten komt Palm met een opmerkelijke nieuwe gadget: een kleine Android-smartphone die als doel heeft om naast je eigenlijke smartphone te gebruiken. Al is het in feite geen echte smartphone, maar slechts een 'minikloon' van je werkelijke toestel.

Palm


Palm is voor sommigen wellicht een bekende naam. In de jaren negentig, voordat de smartphone bestond, was Palm een van de grootste fabrikanten van pda's (personal digital assistants). Het bedrijf maakte later ook smartphones en ontwikkelde zijn eigen besturingssysteem webOS. In 2010 werd Palm overgenomen door HP, maar een groot succes is dit nooit geworden.

Het Palm van nu is dan ook een heel ander bedrijf, een start-up uit San Francisco die alleen de náám Palm gebruikt en daarvoor betaalt aan de huidige eigenaar, het Chinese TCL. Het nieuwe Palm wil met zijn eerste product een nieuwe markt aanboren en wordt daarbij gesteund door diverse investeerders, onder wie de bekende basketballer Stephen Curry.

Het apparaatje dat nu wordt geïntroduceerd, is een op Android 8.1 draaiend toestel dat 349 dollar kost en alleen bij provider Verizon te krijgen is. Om het te kunnen gebruiken, moet je een abonnement bij Verizon hebben in combinatie met een smartphone (iPhone of Android). De Palm is bedoeld om naast die smartphone te gebruiken, net als bijvoorbeeld een Apple Watch.

Palm

Foto: de Palm naast de iPhone X Max en Samsung Galaxy Note 9 (USA Today)

De Palm is dan ook veel kleiner dan de enorme smartphones die tegenwoordig gangbaar zijn. Het toestel (96,6 x 50,6 x 7,4 mm) heeft een 3,3 inch HD-scherm en is nog kleiner dan de eerste iPhone uit 2007, die een 3,5 inch scherm had. Dankzij die kleine afmetingen kun je de Palm gemakkelijk in je broekzak stoppen, om je arm dragen of om je nek hangen terwijl je bijvoorbeeld aan het sporten bent.

Met de Palm kun je vrijwel alles doen wat met een normale smartphone ook kan. Je kunt gewoon bellen, berichten ontvangen en versturen, naar Spotify luisteren, video's kijken en foto's maken; aan de achterkant zit een 12 megapixel camera (met flitser) en aan de voorkant een 8 megapixel selfiecamera. Je kunt in principe zelfs elke Android-app installeren, al zijn veeleisende games wellicht niet aan te raden omdat er slechts een Snapdragon 434-soc en 3GB werkgeheugen in zit.

Palm


Je zou dus zeggen dat het wel degelijk om een volwaardige smartphone gaat, maar dat is niet zo. Telefoongesprekken en berichten worden door Verizon namelijk via een dienst genaamd 'Number Share' doorgestuurd naar de Palm. Als je gebeld wordt op je 'echte' smartphone, rinkelt dus ook de Palm. Het voordeel hiervan is dat je geen extra telefoonnummer hoeft te hebben en dat je je 'echte' smartphone niet bij je hoeft te hebben als je de Palm gebruikt. Maar zonder smartphone heb je dus niet veel aan de Palm, of in ieder geval een stuk minder.

Als je een Android-smartphone hebt, krijg je op de Palm ook toegang tot alle apps die je daarop hebt gekocht. Een ander voordeel van de Palm is dat de batterij lang meegaat, volgens Palm een hele dag als de zogeheten 'Life Mode' (draadloze verbindingen zijn uitgeschakeld als het scherm uit is) is ingeschakeld. Daarnaast is het toestel water- en stofbestendig.

Klinkt allemaal best aardig, maar er is wel een grote 'maar': je moet Verizon 10 dollar per maand betalen om de Palm te kunnen gebruiken. Naast die 349 dollar voor het toestel zelf, ben je dus ook nog eens 120 dollar per jaar extra kwijt bovenop je normale abonnement. Het is de vraag of veel mensen bereid zullen zijn deze relatief hoge kosten te betalen.

De volledige specificaties van de Palm zijn te vinden op de officiële website van Palm.





zie ook Zie ook:
HP introduceert Palm Pre 2 (video)



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy