Gadgetzone.nl - Home

Samsung Galaxy A9 is 's werelds eerste smartphone met 'quad-camera'

 11 oktober 2018 17:01:02, door Robert Hagen,  


De Galaxy A9 die vandaag door Samsung is aangekondigd, is de eerste smartphone ter wereld met maar liefst vier camera's aan de achterkant. Het toestel is volgens Samsung 'geoptimaliseerd voor de Instagram-generatie'.

Samsung Galaxy A9


De vier camera's aan de achterkant lijken wellicht wat te veel van het goede, maar ze hebben wel alle vier een aparte functie die daadwerkelijk iets toevoegt. De 'hoofdcamera' heeft een 24 megapixel sensor. Een twee camera beschikt over een 5 megapixel sensor en zorgt voor meer scherptediepte (bokeh) in je foto's. De derde camera heeft een 10 megapixel sensor en is goed voor 2x optische zoom. De vierde camera ten slotte, is voorzien van een 8 megapixel sensor en een groothoeklens (120 graden), zodat je veel op je foto kunt krijgen.

Uiteraard is Samsung de selfienemer ook niet vergeten. Aan de voorkant bevindt zich, net als aan de achterkant, een camera met een 24 megapixel sensor.

Samsung Galaxy A9


Ondanks de indrukwekkende camera's mag de Galaxy A9 geen high-end toestel worden genoemd. Dit is onder meer te danken aan de Snapdragon 710-soc, die voor de meeste mensen snel genoeg zal zijn maar niet de krachtigste processor is van dit moment. Daarnaast heeft het toestel een 6,3 inch S-AMOLED-scherm met 'slechts' een FHD+ resolutie.

De Galaxy A9 is verder uitgerust met 6GB werkgeheugen, 128GB opslag (uitbreidbaar via microSD voor nog eens 512GB) en een batterij met een capaciteit van 3.720 mAh.

Wie de Galaxy A9 graag wil kopen, moet nog even wachten tot november. De nieuwe smartphone gaat in de Benelux 599 euro kosten, waarmee het de duurste telefoon in Samsungs A-lijn is.





zie ook Zie ook:
Samsung Galaxy Fold komt naar Nederland
Samsung kondigt speciale Galaxy Note 10+ voor Star Wars-fans aan
Samsung toont verticaal opvouwbare 'clamshell'-smartphone
OPPO lanceert betaalbare smartphones A9 2020 en A5 2020
Samsung lanceert opvouwbare smartphone Galaxy Fold op 3 mei (video)
Samsung gebruikte stockfoto om camera Galaxy A8 aan te prijzen



Reageren  Reageren
comments powered by Disqus

Meer nieuws  Laatste nieuws
28-02Oppo onthult nieuwe OPPO Air Glass 3 (video)

27-02Teufel introduceert draadloze in-ears AIRY TWS 2

27-02Apple zet streep door 'Apple Car'

26-02Renault kondigt betaalbare Renault 5 E-Tech Electric aan

26-02Zeeman opent brandstore in Roblox (video)

06-12Robot Ameca vertoont meer menselijke gezichtsuitdrukkingen (video)

14-10Realme 7 Pro verkrijgbaar in Europa

20-02Nieuw boek over ontstaan en succes Guerilla Games

 
Filter:
SmartphonesTabletsGames en consolesCamera'sLaptopsAudio
TelevisiesOpslag-apparatuurWearables en smartwatchesAuto's en navigatiesystemenAccessoires en toebehorenGadgets en technologie
Video's
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Doom spelen op een grasmaaier: het kan!
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Schattige Cheetah-robotjes doen trucjes op een grasveldje
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Tomatan voorziet je van tomaten tijdens het hardlopen
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
Ook apen kunnen verslaafd raken aan smartphone
 Meer toffe filmpjes 
Veel gelezen
Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggen Nog een reden waarom je nooit elektronica in je auto moet laten liggenIedereen weet inmiddels dat het niet zo slim is om elektronica in je auto te laten liggen. De kans bestaat dan immers dat een ruit wordt ingetikt en je apparaten bij terugkomst verdwenen zijn. Sommige mensen laten echter toch bijvoorbeeld hun laptop liggen en verstoppen deze dan onder een stoel of in de achterbak, met het idee dat dieven dat dan niet zien. Ook dit is echter niet verstandig. »
Nostalgie
SGH-i780 nieuwste communicator van Samsung SGH-i780 nieuwste communicator van SamsungSamsung zal binnenkort de SGH-i780 introduceren, een smartphone die onder meer is uitgerust met Wifi, GPS en een QWERTY-toetsenbordje. Het toestel, dat draait op Windows Mobile 6 pro, biedt ook HSDPA, een touchscreen, een 2 megapixel camera en een 'optische muis' in de d-pad, zodat je op het scherm met een cursor kunt werken. »


 

GADGETZONE © 2005-2024
Contact
Vacatures
Tip ons!
Algemene voorwaarden en privacy